Megtaláltad álmaid otthonát? – Vásárolsz vagy bérelsz? Ezekre a részletekre mindig érdemes odafigyelni! (X)

hirdetés | 2021. November 26.
Megtalálni azt a helyet, amelyet otthonunknak nevezhetünk meghatározó élmény, hosszú távú elköteleződés, és fontos befektetés is egyben. Az ingatlan adásvételének, vagy bérlésének összetett folyamata pedig minden esetben kihívások elé állítja a szerződő feleket. Fontos, hogy vevő és eladó, bérlő és főbérlő között meglegyen az alapvető bizalom, ugyanakkor ez nem lehet feltétel nélküli.
Megtaláltad álmaid otthonát? - Vásárolsz vagy bérelsz? Ezekre a részletekre mindig érdemes odafigyelni! (X)

Az esetleges konfliktusok elkerülése érdekében elengedhetetlen egy jól megírt, részletes szerződés. Ennek tartalmáról, a hozzá kapcsolódó jogi szabályokról és az attól való eltérés lehetőségéről érdemes ügyvéddel konzultálni, ugyanis bérleti és adásvételi szerződés esetében is más-más tényezőkre szükséges kiemelt figyelmet fordítani. Az ügyvéd segítségével ideális és jogi szempontból is megfelelő megoldásokat találhatunk, emellett pedig a banki és földhivatali papírmunkák intézésében is rendelkezésünkre áll.

Elővásárlási, haszonélvezeti jog, előleg, foglaló – ismerős fogalmak? Nem kell kétségbe esni akkor sem, ha nem vagy teljes mértékben tisztában a jelentésükkel, hiszen ingatlanjoggal kapcsolatos esetek rendezésénél mindig tanácsos ügyvédhez fordulni. A szakértő töviről-hegyire ismeri a területen előforduló esetleges buktatókat és a legkedvezőbb alternatívákat is. Így a kellemetlen meglepetések és jogviták helyett naprakészen és felkészülten intézhetjük ügyeinket.

Az ügyvédi kamarák idén ősszel edukációs kampányt hívtak életre, kezdeményezésükkel többek közt – a család- és a munkajog mellett – az ingatlanjoggal kapcsolatos kérdésekre szeretnének válaszokat kínálni, valamint támogatást nyújtani a meghatározó döntési folyamatokban. Ennek részeként ismeretterjesztő videósorozatot hoztak létre Csuja Imre főszereplésével. A színművész a saját életéből oszt meg személyes történeteket, az alábbi felvételen az otthonteremtés kihívásairól, és ezek enyhítéséről is beszél:

Az ügyvédi hivatásrend által létrehozott jogosakerdes.com felületen egyszerűen és gyorsan találhat ügyvédet mindenki, akinek kérdései, kételyei merülnek fel az ingatlanjog szövevényes területén.

Exit mobile version