Csupán odafigyeléssel is kevesebb lehet az energiaszámlánk (x)

hirdetés | 2021. November 29.
Átlagosan 7-10 százalékkal, a legelkötelezettebbek esetében akár 15-30 százalékkal is csökkenthető egy háztartás energiafogyasztása költséges beruházások nélkül. A GreenDependent Intézet EnergiaKözösségek programja már tizedik éve nyújt szakmai segítséget kisebb közösségeknek, hogy tudatosan hatékonyabbá tegyék energiafelhasználásukat.
Csupán odafigyeléssel is kevesebb lehet az energiaszámlánk (x)

A program 2011-ben indult és 2013 óta az E.ON Hungária Csoport támogatásával valósul meg annak érdekében, hogy energiatakarékosságra ösztönözzék a környezetükért tenni akaró embereket. A résztvevőknek könnyen teljesíthető, egyszerű módszerekkel 9 százalékos energiamegtakarítást tűznek ki célul, és ennek eléréséhez tippek, képzések, kihívások és szakmai anyagok révén kapnak útmutatást.


Az EnergiaKözösségek program már több mint ezer háztartásnak, összesen 5 ezer embernek segített fenntarthatóbbá tenni a hétköznapokat. Ezt az erőfeszítést európai szinten is értékelték: 2021 októberében a rangos Európai Fenntartható Energia Díjat nyerte el a magyar program, „Bevonás-Szerepvállalás” (Engagement) kategóriában.

Az EnergiaKözösségek sikerének kulcsa az összefogás: közösségben a kihívások könnyebben teljesíthetőek és jelentősebb eredményeket lehet elérni. Az E.ON Hungária Csoport évek óta kiemelten fontosnak tartja a közösség jövőalakító erejét és az energiacég nemrég indított kampánya is arra hívja fel a figyelmet, hogy a zöld, fenntartható jövőt csak összefogással tudjuk megvalósítani. A Föld bajnokai kihívássorozathoz csatlakozva egyszerű hétköznapi döntésekkel bárki tehet a zöld jövőért.


Az E.ON elkötelezett a fenntartható jövő megteremtése iránt, ezért nemzetközi szinten vállalta, hogy 2030-ra minden tagvállalata felére csökkenti károsanyag-kibocsátását, 2050-re pedig teljesen karbonsemlegessé teszi működését.

Amennyiben szeretne többet tudni az E.ON EnergiaKözösségekről, kattintson ide. Csatlakozzon a Föld bajnokai kihívásához, látogasson el a https://eonapps.hu/egyutt/ oldalra!

Exit mobile version