Fontos tápanyagok, amik nem hiányozhatnak gyermekünk étrendjéből

hirdetés | 2023. Augusztus 28.
Tudjuk, hogy a kicsiknek sokféle vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre van szüksége az egészséges fejlődéshez. Szomorú tény azonban, hogy a magyar gyerekek jelentős része ezekből a szükségesnél kevesebbet fogyaszt. Ám van mód ellensúlyozni ezt.
Fontos tápanyagok, amik nem hiányozhatnak gyermekünk étrendjéből


Gondoskodjunk a megfelelő mennyiség beviteléről!

Törekednünk kell rá, hogy gyermekünk minél többet fogyasszon ezekből a szervezet számára értékes tápanyagokból, de a mindennapokban ez néha nehezen kivitelezhető. Hiszen nem mindennek van épp szezonja, és ha be is szereztük az alapanyagokat, előfordulhat, hogy kicsink rosszallóan tolja el magától a tányért.


Ezek hiányoznak a leginkább

A gyerekek többsége fehérjéből, zsiradékból és szénhidrátból elegendő mennyiséget fogyaszt, hiszen általában szeretik a húst, a krumplit, a tésztát, az édességet. Ám a rostokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel kapcsolatban már messze nem ilyen jó a helyzet: zöldségből és gyümölcsből a napi ajánlásnak csak körülbelül a felét fogyasztják, de a tej és a tejtermékek mennyisége is alatta marad a napi félliteres javaslatnak. A négy év feletti kicsik csaknem száz százaléka a szükségesnél kevesebb D-vitaminhoz jut a mindennapi, hagyományos étrendből.

A jó hír az, hogy ha nem jutunk elegendő létfontosságú mikrotápanyaghoz az étkezések során, segítségünkre lehetnek a jó minőségű étrend-kiegészítő készítmények.Az Actival Kid Gumivitamint a három év felettiek számára fejlesztették ki, így azokat a vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmazza, amelyekre a kicsiknek szükségük lehet.


Így is bevihetjük!

A cukormentes Actival Kid Gumivitaminban található A-, B6 -, B12-, C-vitamin és folsav, amelyek hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez, a csontfejlődést pedig a D-vitamin támogatja. A jód elősegíti a gyerekek megfelelő növekedését, a cink pedig a normál szellemi működés fenntartásához járul hozzá. Az ajánlott adag naponta 2 gumitabletta. Persze semmit sem érne egy multivitamin, ha gyermekünk ugyanúgy nem szívesen fogadná, mint esetleg a főzeléket. Ezért a fejlesztés során nagyon fontos szempont volt, hogy a gumivitaminoknak finom, gyümölcsös, édes ízük legyen, mindemellett a termék legyen cukormentes is. Ennek érdekében az Actival Kid Gumivitamin természetes aromával és a természetben is előforduló édesítőszerrel, maltittal készül.

ACTIVAL KID GUMIVITAMIN GUMITABLETTA

ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KÉSZÍTMÉNY.

NEM HELYETTESÍTI A KIEGYENSÚLYOZOTT,

VEGYES ÉTRENDET ÉS AZ EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDOT.

Exit mobile version