Sárkánykalandok és családi pihenés – Megújult Balatonfüred kultikus szállodája

hirdetés | 2024. Június 27.
Teljesen újjászületett szobákkal és varázslatos gyerekprogramokkal várja a családokat a balatonfüredi Danubius Hotel Annabella.

„Anya, apa, ott van a sárkány!” – mutatnak egy hatalmas zöld figurára a gyerekek, majd önfeledt mosollyal az arcukon odaszaladnak az egyfejű sárkányhoz, pacsiznak és ölelkeznek vele, és még egy közös fotóra is összeállnak. Mindez nem egy mesében történt, hanem a Danubius Hotel Annabella recepciójánál, ugyanis a balatonfüredi szállodában rendszeres vendégek a sárkányok: név szerint Yoyo, Dany, Tiko, Drazsé és Max, akiket imádnak a gyerekek.

Balatoni hangulat az újjászületett szobákban

Kisgyerekes szülőként gyakran fejtörést okoz a nyaralás megszervezése, mert ami a felnőtteknek a pihenést és a kikapcsolódást jelenti, arra a kicsik unott arccal reagálnak, és igénylik, sőt követelik a nekik való elfoglaltságot – ami persze teljesen természetes. Erre a jól ismert dilemmára nyújtanak megoldást a Bubbles Club szállodái, köztük a balatonfüredi Danubius Hotel Annabella. A „Boldog gyermekek, pihenő szülők” szlogen jegyében a kislányokat és kisfiúkat színes animációs programok, gyerekbarát környezet, izgalmas vízi világ várja, hogy az ott töltött néhány nap önfeledten teljen számukra, és a szülők is kipihenjék magukat a nyaraláson.

A balatonfüredi Danubius Hotel Annabella ikonikus épülete

Ennek tudatában töltöttünk két éjszakát a balatonfüredi Danubius Hotel Annabellában egy hat és egy nyolcéves gyerkőccel. Az egyik legkedveltebb balatonfüredi szállodát valószínűleg az is ismeri, aki csupán néhány órát töltött már az északi parti városban, hiszen a jellegzetes épület évtizedek óta hozzátartozik Füred és a híres Tagore sétány látképéhez.

Idén nagy dobással indította a szezont a patinás szálloda: teljesen újjászülettek a második és harmadik emeleti szobák. A Prémium szobatípusból 135 kétágyas szoba és két tágas családi lakosztály foglalható.

A teljeskörűen megújult szobák tengerkék és a napsárga színei balatoni hangulatot sugároznak, felidézik a hatvanas évek hangulatát, miközben modern letisztultságot árasztanak. A Prémium szobába belépve az embert biztosan elfogja a nyaralás hangulata, az elegáns, de egyúttal barátságos szobák a felnőttek és a gyerekek tetszését is elnyeri. A komfortra nem lehet panasz, a szobák klímával felszereltek, az ágyak kényelmesek, a fürdőszoba a mai igényeknek megfelelően lett kialakítva, az erkélyről pedig lenyűgöző panoráma nyílik a Balatonra, és akár a tihanyi apátságot is megcsodálhatjuk.

Kattints a képre a Prémium szobákról készült további fotókhoz!

Prémium szoba a balatonfüredi Danubius Hotel Annabellában

Hamisítatlan balatoni hangulat a teljesen újjászületett Prémium szobákban a balatonfüredi Danubius Hotel Annabellában

Prémium szoba a balatonfüredi Danubius Hotel Annabellában

A fürdőszobákat a mai igényeknek megfelelően alakították ki

Prémium szoba a balatonfüredi Danubius Hotel Annabellában

A teljesen felújított szobák felidézik a hatvanas évek hangulatát, miközben modern letisztultságot árasztanak

További extra, hogy vannak olyan Prémium szobák is, amelyek egybenyithatók: ilyenkor a két egymás melletti, teljesen egyforma szoba egy ajtó kinyitásával gyakorlatilag családi lakótérré válik. Mi egy ilyenben voltunk, és a gyerekek nagyon élvezték az önállóságot, hogy kvázi külön szobát kaptak, de ha bármi gondjuk-bajuk volt, akkor karnyújtásnyira – pontosabban: ajtónyitásnyira – ott volt anya és apa. Szülőként is nagyra értékeltük a praktikus lehetőséget, hiszen miközben a gyerekek jól elvoltak a „saját rezidenciájukban”, lehetett pihenni, mégis nyugodtak lehettünk, hogy minden rendben van velük. Kisgyerekes családok titkos favoritja lehet az egybenyitható Prémium szobák.

Így sétál és táncol a sárkány

A szobák mellett persze a sárkánykeresés volt az, ami igazán lenyűgözte a gyerekeket – nemcsak a kicsiket, hanem a kisiskolásokat is. Reggelente fix program volt a Sárkányséta, ilyenkor a Yoyo nevű sárkánykölyök kószált a szálloda recepciójánál, a földszinten és az étteremnél, a gyerekek pedig alig várták, hogy összefuthassanak a barátságos egyfejűvel.

De a Sárkányséta csak a felvezetése volt a gyerekprogramoknak: miután a reggeli tornán mindenki átmozgatta a testét – ehhez természetesen a szülők is csatlakozhattak – , kreatív kézműves foglalkozásokkal folytatódott a nap. Profi animátorok iránymutatása és felügyelete mellett például napocskás kosarat, kívánsággömböt, hűtőmágnest készítettek a lurkók, majd a délután folyamán elrejtett csillagokat kerestek. Este pedig jött az elmaradhatatlan sárkánytánc, amikor ismét előkerült Yoyo, és vele ropták a gyerekek. A változatos programok között szokott még lenni kincsvadászat, filmvetítés, kvízjátékok, ökosuli, arcfestés, mozaikkép-készítés, aszfaltrajzverseny, izgalmas társasjátékok, sorversenyek, számháború, homokvárépítés, minidiszkó.

Imádják a gyerekek a Bubbles Club sárkányait

A programok többsége a Bubbles Club gyerekeknek fenntartott helyiségében vagy a hotel melletti parkban zajlik. Mindkét helyszín közel van a szálloda wellness részlegéhez, vagyis miközben a gyerekek felnőtt felügyelet mellett játszanak és tevékenykednek, a szüleik néhány tíz méterre élvezhetik a szálloda vízi világát: megmártózhatnak a hotel külső vagy belső medencéjében, szaunázhatnak, de masszázsra és szoláriumra is van lehetőség.

Pihentető zöld környezet a kültéri medence mellett

Azt bizonyára mondanunk sem kell, hogy a medencébe csobbanást a gyerekek is nagyon élvezik, a mieink legalábbis bármikor kaphatók voltak egy kis pancsolásra, még a távozás napján is ragaszkodtak ahhoz, hogy indulás előtt fürödjünk egyet. És természetesen az sem maradhatott ki, hogy a Balatonban megmártózzanak – erre szállóvendégként a Danubius Hotel Annabella saját balatoni strandján belépő nélkül, ingyenesen van lehetőség.

Fedett uszoda

Ahogy a külön szobát, úgy a félpanziós ellátással járó, gazdag büféreggelit és büfévacsorát is nagyon élték a gyerekek – borzasztóan tetszett nekik, hogy ugyanúgy, ahogy a felnőttek, önállóan választhatnak a nekik tetsző fogásokból, és boldogan jöttek-mentek az asztalunk és a büféasztal között. A döntést legfeljebb a bőség zavara nehezítette meg, ugyanis megszámlálhatatlan fogás sorakozott a hagyományos ételektől kezdve a különlegesebbekig, az ínycsiklandó desszertek és a fagyi pedig kicsik és nagyok kedvence volt.

Kicsik és nagyok is szeretik a büféreggeli és büfévacsora óriási választékát

Tematikus programok a Sárkány évében

A 2024-es esztendő a Sárkány éve, ami tematikus hétvégék formájában jelenik meg a Bubbles Club idei programjaiban. A megújult, elegáns szállodai környezet, a minden igényt kielégítő étel- és italválaszték, valamint az élményekben gazdag animáció biztosít felhőtlen kikapcsolódást a szülőknek és varázslatos sárkánykalandokat a gyerekeknek. A gyerekeket minden nap programok várják, de néhány hétvége további izgalmakat tartogat!

Különleges nyári hétvégék a balatonfüredi Danubius Hotel Annabellában:

A sárkányok a Balaton partjára is elkísérik a gyerekeket

A Bubbles Club sárkányos univerzuma már egy hétvége alatt magával ragadta a gyerekeinket, és alig várják, hogy újra felbukkanjon Yoyo, Dany, Tiko, Drazsé vagy Max. Még jó, hogy beszereztünk egy-egy plüss sárkányfigurát, amiket azóta is hoznak-visznek magukkal mindenhová, de a Sárkánykalandok mesekönyv-sorozat és a letölthető sárkányos kifestők is elvarázsolták őket. Remélhetőleg ezekkel kibírjuk addig, amíg megint megölelhetik valamelyik sárkányt…

További információk és foglalás a Danubius Hotel Annabella honlapján, sárkányos tartalmakért pedig nézd meg a Bubbles Club oldalát. 

Exit mobile version