Szexuális zaklatással vádolja egy ministránsfiú a magyarországi orosz ortodox egyház fejét

F.C. | 2024. Július 07.
Évekig az orosz metropolitával kellett élnie a fiatal tanítványnak.

Szexuális zaklatással vádolja egy fiatal férfi Hilarion Alfejev orosz metropolitát, a magyarországi orosz ortodox egyházmegye vezetőjét. Mint a Telex írja, az orosz–japán családból származó Szuzuki George évekig Hilarion tanítványa volt. 2022 őszén költözött Hilarionhoz, addig leveleztek. A fiatal férfi maga jelentkezett a metropolita mellé ministránsnak.

Szuzuki elmondása szerint Hilarion arra kényszerítette, hogy egy szobában lakjanak és közös ágyban aludjanak. Olyankor Szuzukinak meztelenül kellett az ágyba feküdnie. Hilarion ezt azzal indokolta, hogy a „bőrével akarja érezni”, és úgy akarja lefektetni, „akár egy apa”. Időnként rossz egészségi állapotára hivatkozva próbálta kerülni az éjszakai érintkezést, de ez nagyon feldühítette Hilariont. Szexuális aktusra viszont sosem került sor.

A ministránsfiú arról is beszámolt, hogy Hilarion fényűző életet élt, többször voltak együtt síelni és vitorlázni. A 444 úgy tudja, az orosz ortodox egyház feje 2,1 millió euróért vásárolt egy több mint 2 ezer négyzetméteres ingatlant Budapest külvárosában.

Egy idő után a férfi szerette volna otthagyni Hilariont, aki azonban többször is megfenyegette, hogy baja eshet, ha ezt megteszi. Szuzukinak végül 2024 januárjában sikerült megszöknie.

Az orosz vallási vezető alaptalannak nevezte Suzuki vádjait, és perrel fenyegetőzik.

Hilarion amúgy jó kapcsolatokat ápolt a magyar kormánnyal. Többször mutatkozott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes társaságában. Mindemellett magyar állampolgársággal és magyar útlevéllel is rendelkezik.

Kiemelt fotó: MTI/Bruzák Noémi 

Exit mobile version