Baltás gázoló apa: „Meg kellett védenem a lányomat!”

Vad Rózsa | 2024. Augusztus 12.
A baltás gázolás emberöléssel vádolt elkövetőjét hétfőn hazaengedték a fogdából.

Szombaton megpróbáltak megerőszakolni egy 15 éves lányt, Stefániát a vác-alsói vasúti megállóhely közelében. A támadó kórházba került, miután a lány apja elgázolta, de eljárás indult ellene. Bár a baltás gázolás után az apát bevitték a rendőrök, hétfőre hazaengedték. Stefánia azóta sem tudta kiheverni sem a történteket, sem azt, hogy édesapját is elvitték a rendőrök, még most is sokkos állapotban van.

„A férfi egy pengét szorított Stefánia torkához, ezzel akarta kényszeríteni. Nagyon bátran viselkedett, mert sikerült kikeverednie a helyzetből és amikor már nem volt ott a sniccer a torkánál, azonnal elmenekült. Hozzám rohant, nekem mondta el először, mi történt”

– mesélte a lány párja, Krisztián a Blikknek.

Miközben értesítették a lány édesapját, Krisztián lement az utcára és próbálta szóval tartani, hétköznapi dolgokról kérdezgetve: mit csinál itt, hová megy.

„Ha tudta volna, hogy ki vagyok, biztosan azonnal elmenekül, így egy ideig még a helyszínen tudtam marasztalni. Biztos vagyok benne, hogy drogot fogyasztott, vérben úsztak a szemei és nagyon furcsa szag áradt belőle” – mondta. Stefánia édesapja Krisztián szerint

azt állítja, nem akarta elgázolni a férfit.

– Meg kellett védenem a lányomat, de nem akartam elütni a támadót – üzente a fiatalemberrel. Az apát az eset után bevitték a rendőrök, de hétfőn már otthon volt. A hátsó kerék és a sárvédő közé szorult, elgázolt férfi súlyos sérülésekkel kórházban fekszik, a rendőrség pedig gyilkossági kísérlet illetve szexuális erőszak kísérlete miatt nyomoz.

Exit mobile version