Látványos egy lagzi! Ilyen volt a norvég hercegnő, és a sámán esküvője

nlc | 2024. Augusztus 31.
Hétköznapinak semmiképpen sem nevezhető ceremónián összeházasodott Márta Lujza norvég hercegnő, és az amerikai Durek Verrett sámán.

Márta Lujza a norvég V. Harald király 52 éves lánya. A hercegnő egyszer már volt házas, 2002-ben ment hozzá Ari Behn íróhoz, akitől három lánya született. A család Oslo közelében telepedett le, de egy idő után egyre több nehézség merült fel a házasságban. 2016-ban a különélés mellett döntöttek. 2019-ben a válási procedúra közepén a lányok édesapja önkezével vetett véget az életének. 

Márta Lujza hercegnő minden idejét a lányainak szentelte, bár eleget tett minden, a rangjával járó kötelezettségnek, tekintettel arra, hogy nem ő fogja örökölni a trónt, nem is nyomasztották a koronával kapcsolatos terhek. Azt követően pedig, hogy bejelentette eljegyzését az amerikai (celeb) sámánnal, lemondott hivatalos kötelezettségekről.

Apja óhajára a hercegnői rangját megtartja, de férje semmilyen rangban nem részesül! Ahogyan a király fogalmazott, lánya választottja Durek Verrett sámán, az esküvő után a család része lesz, de nem a tagja. Van már egy ilyen személy a famíliában, a trónörökös folyton botrányokba keveredő mostohafia.

Márta Lujza és Durek az esküvőn. (fotó: Profimedia)

Szóval Márta Lujza és Durek sámán esküvőjére augusztus 31-én került sor. A ceremónián norvég népviseletben vett részt V. Harald király, Szonja királyné, Mette-Marit koronahercegné, Haakon koronaherceg és Sverre Magnus herceg. A meghívott vendégek között ott volt Viktória svéd trónörökös és férje, valamint Károly Fülöp svéd királyi herceg és felesége Zsófia.

A Daily Mail beszámolója szerint a ceremónián egyszerre voltak jelen norvég, és amerikai hagyományok. “A legtöbbször az esküvői fogadalmak közhelyesek, de ez most más volt. A hercegnő és Durek fogadalma is őszinte és realista volt. A férfi például kitért arra, hogy megérti, mennyire fontosak a nejének a gyermekei, és soha nem fog ennek az erős köteléknek az útjába állni. Azt is mondta, hogy minden erejével támogatni, és szeretni fogja a lányokat pontosan úgy, ahogy az édesanyjuk teszi” – számolt be az eskütételről egy April nevű vendég a norvég sajtónak.

 Galéria a ceremóniáról! 

Márta Lujza és Durek az esküvőn

Az ifjú házasok. (fotó: Profimedia)

V. Harald király és Szonja királyné úton az esküvőre. (

V. Harald király és Szonja királyné úton az esküvőre. (fotó: Profimedia)

Márta Lujza és Durek az esküvőn

Márta Lujza és Durek az esküvőn. (fotó: Profimedia)

A svéd Károly Fülöp herceg és felesége Zsófia hercegné.

A svéd Károly Fülöp herceg és felesége Zsófia hercegné. (fotó: Profimedia)

Márta Lujza hercegnő és Durek sámán esküvője

Márta Lujza hercegnő és Durek sámán esküvője (fotó: Profimedia)

A királyi család a fogadás előtt: V. Harald király, Szonja királyné, Mette-Marit koronahercegné, Ingrid Alexandra hercegnő, Haakon koronaherceg Sverre Magnus herceg. (fotó: Profimedia)

A királyi család a fogadás előtt: V. Harald király, Szonja királyné, majd (b-j) Ingrid Alexandra hercegnő, Haakon koronaherceg, Mette-Marit koronahercegné és Sverre Magnus herceg. (fotó: Profimedia)

Viktória svéd koronahercegnő és férje Daniel herceg.

Viktória svéd koronahercegnő és férje Daniel herceg. (fotó: Profimedia)

Haakon norvég herceg, Mette-Marit hercegné, és Sverre Magnus herceg. (fotó: Profimedia)

Haakon norvég herceg, Mette-Marit hercegné, és Sverre Magnus herceg. (fotó: Profimedia)

Exit mobile version