Sátántól akarta megszabadítani, fejbe szurkálta alvó kislányát

Vad Rózsa | 2024. Szeptember 03.
A Bács-Kiskun megyei nő sok év fegyházra számíthat rémtette miatt.

Két évvel ezelőtt többször is fejbe szúrta hatéves, alvó kislányát egy Bács-Kiskun megyei nő. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség most indítványozta, hogy a táblabíróság hagyja helyben a nőre kirótt 12 éves fegyházbüntetést. A nő egyedül nevelte a kislányát. Bűncselekményének elkövetése előtt felriadt, a konyhában megivott négy deci bort, majd visszafeküdt alvó kislánya mellé. Hajnalban ismét felriadt, majd egy konyhakéssel gyermekére támadt – írja a 24.hu.

A szobában az alvó gyermek fölé hajolva

„sátán, sátán!”, illetve „megszabadítalak!” szavakat kiabálva

a késsel rátámadt a lányára, akit kétszer a fejére célozva megszúrt – a fellebbviteli főügyészség közleménye szerint. Végül a nő barátja és a házban lakó édesapja távolították el az őrjöngő nőt a fejbe szúrt kislány mellől. A kislány életveszélyes sérüléseket szenvedett, csak az időben kiérkező orvosi segítségnek köszönheti életét. A nő első fokon 12 év fegyházat kapott, a

feltételes szabadságra bocsátás lehetősége nélkül.

Kislánya feletti szülői felügyeleti jogát is megszüntették. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerint nincs indok az enyhítésre, ezért a büntetés helybenhagyását kérték, elkövető védője pedig enyhítésért fellebbezett. 

Exit mobile version