Ezek a gyerekek továbbra is maguknál tarthatják a mobilt az iskolában

Esvé | 2024. Szeptember 08.
A döntés több mint 3000 iskolást érint országosan.

Az igazgatók döntése értelmében továbbra is maguknál tarthatják a mobiltelefonjaikat az 1-es típusú cukorbetegséggel élő gyermekek – közölte vasárnap Facebook-oldalán a miniszterelnök főtanácsadója, Nyitrai Zsolt.

A döntés több mint 3000, ezzel a betegséggel élő diákot érint, akik iskolaidőben a telefonjukon keresztül értesülhetnek azokról az adatokról, amelyeket a szöveti cukormérő eszközök továbbítanak az okoseszközre.

Ahhoz, hogy a gyerekek maguknál tarthassák az eszközeiket, a szülőknek a betegség tényét jelezniük és igazolniuk kell az iskola igazgatója felé. Ezután az igazgató rögzíti a tanulmányi rendszerben a birtoklás és a használat célját, az engedély érvényességét időtartamát, valamint a birtokolható tárgyat.

Mint ismeretes, augusztus 8-án lépett életbe az a kormányrendelet, amely értelmében korlátozottan lehet használni az iskolában, szakmai képzés során, illetve foglalkozások alatt a kollégiumokban, a kép-vagy hangrögzítésre alkalmas eszközöket, illetve internetelérésre alkalmas okoseszközöket. (A jogszabályról Belső Olga kolléganőnk írt véleménycikket, amit ide kattintva olvashatsz el.)

Exit mobile version