Így vernek át a momfluenszerek: Nara Smith, aki még a kólát is nulláról elkészíti a férjének

Kun Gabi | 2024. Szeptember 10.
Ne hidd el, hogy köhögés elleni cukorkát készít otthon Nara Smith tiktokos influenszer a három gyerekének, miközben úgy néz ki, mint egy modell a kifutón.

Nara Smith influenszer bonyolult főzővideóival nyűgözte le a TikTokot, amelyekben a három gyermekének és férjének, a modell Lucky Blue Smith-nek készített ételeket dokumentálja. De ha jobban megnézzük a videóit, a felét sem hisszük el annak, amit látunk.

Sorozatot indítottunk Így vernek át a momfluenszerek címmel, amelyben a legnépszerűbb tradwife és anyuka influenszereket fogjuk bemutatni, hogy miért nem szabad példaként tekinteni rájuk. Ugyanis a legtöbb ilyen momfluenszer tartalma nem a valóságot tükrözi, ezért jobb, ha nem is hasonlítjuk magunkat anyaként (sem) hozzájuk a posztjaik alapján.

Vigyázz, troll!

Nara receptjei nemcsak egy átlagos parmezános csirkéről szólnak, hanem aprólékosan, kézzel készíti el a bonyolult ételeket a férjének és a gyerekeinek. Egy videóban megosztotta, hogy a férje mennyire szereti a kólát, de elfogyott otthon, ezért ő nekiállt, és a semmiből elkészítette ahelyett, hogy leugrott volna érte a sarki boltba, mint minden földi halandó. És még csak nem is ez a legfurcsább videója – mindenesetre mindegyik után úgy érezzük, hogy biztos nem komoly, amit látunk, ilyen a világon nincs.

Senki sem kezd el előhúzni a fiókból egzotikus összetevőket, amikor köhög a kisgyereke, és nincs a szekrényben köhögéselleni gyógynövény meg pasztilla öntőforma, hagyjuk már! És nem teljes glancban parádézik kisestélyiben egy frissen szült anyuka, hacsak nem Nara Smithnek hívják és egy komplett segítő gárda, egy stáb áll a rendelkezésére a háttérben, hogy tudja a babák mellett is készíteni a tartalmakat.

Ha megnézzük a videóit, minden, amit ő az alapoktól összerak, olyan, amihez rengeteg összetevőt és eszközt kell előzetesen beszerezni, szó sincs arról, hogy aznap felébredt, és kiderült számára, hogy nincs otthon valami, amit ő most megfőz hirtelen.

A gyerekeknek kell reggel gabonapehely? Nara Smith megoldja az otthoni hozzávalókból, mert pont kifogyott sajnos a bolti, meg az amúgy is egészségtelen. Igaz, hogy a művelet két napba kerül igazából, és egy totyogó korú gyerek két percet sem nagyon hajlandó a reggeli gabonapehelyre várni ordítás nélkül, ha éhes, de persze, bevesszük, elhisszük Narának. És közben az anya még tökéletesen is néz ki a sminktől kezdve a hajon át a ruháig annyira, hogy azt gyanítjuk, ezt már direkt trollkodásból csinálja, mert így több kattintást, kommentet, forgalmat tud generálni a videók számára, azaz jóval több pénzhez jut ezzel – és aki ennek bedől, az magára vessen. Nara Smith nem példaértékű az anyukák számára, hanem egy kitalált karakter, amit ő is tud, és üzletet csinál belőle.

De ki az a Nara Smith?

Nara Smith nem egyedül influenszer, hanem a férje, Lucky Blue Smith is nyakig benne van a bizniszben, ahogy a huszonéves pár három gyereke is rendszeresen szerepel a videókban. Családi vállalkozás, amibe mondjuk a gyerekek nem valószínű, hogy beleegyeztek, de ezt lassan már megszokjuk az influenszerektől. A pár 2020-ban házasodott össze, azóta született a három baba, a legutóbbi annyira újszülött, hogy most született augusztusban. A sok terhesség, szülés és babázás között készíti a flancos tradwife videókat a most 23 éves Nara, amivel nem csoda, hogy kiveri a biztosítékot nemcsak az anyáknál, hanem úgy általában a jóérzésű embereknél.

Nara Dél-Afrikában született, de még babakorában a németországi Frankfurtba költözött a családja. Bár tartalmainak többsége angol nyelvű, Nara mindkét nyelven beszél, és időnként németül is készít főzős TikTokot, például egy januári videóban egy német palacsinta receptjét mutatta be németül.

A TikTokon Nara elmondta, hogy 14 éves korában szerződött először modellnek Németországban. Amikor 18 éves lett, Kaliforniába költözött, és ott folytatta karrierjét: ugyanahhoz az ügynökséghez szerződött, amelyhez Lucky is. Így ismerkedett össze a két fiatal 2020-ban, akik hat hónap randizás után össze is házasodtak, az életük pedig hirtelen új irányt vett. Bár eredetileg tengerbiológus akart lenni, Nara tervei a saját megfogalmazása szerint „megváltoztak” a házassággal, és már csak a főzésre és az influenszerségre összpontosít. TikTokján 9,4 millió követője gyűlt össze (a szám növekszik), mióta 2023-ban elkezdett főzős tartalmakat posztolni.

Nara Smith és férje (Forrás: Nara Smith TikTok / Getty Images)

Mormon tradwife momfluenszerek

Lucky, Nara férje az Utolsó Napok Szentjeinek Egyházához (ami mormon egyház) tartozik, és Nara követői gyakran kérdezik, hogy a feleség is áttért-e a vallásra, vagy azért csinálja ezeket a videókat, mert a mormonoknál ez az elvárás egy nő felé. Nara erre azt reagálta, hogy nem tért át a mormon hitre és nem is kényszeríti senki a főzésre, ő csak szeret gondoskodni a környezetéről. Mindenesetre érdekes, hogy a másik momfluenszer Hannah Neeleman, más néven a Ballerina Farm, aki hasonlóan Narához a tradwife-ok képviselője, szintén mormon férfihez ment hozzá, és dobta utána sarokba a karrierjét, hogy szüljön nyolc gyereket és vajat köpüljön otthon boldog mosollyal az arcán.

A TikTok-on közel 100 millió poszt található a tradwife hashtag alatt, ez a trend a hagyományos nemi szerepekkel rendelkező nukleáris család eszméjét hirdeti, gyakran keresztény, leginkább mormon alkotókhoz kötve. Természetesen nincs semmi gond azzal, ha valaki mormon családban él, és olyan értékek szerint éli mindenki az életét, ahogy szeretné, de amikor momfluenszerként mindezt anyukák elé állítják példának, az nem túl korrekt.

Mondhatjuk nyugodtan átverésnek, hiszen ezeknek a tradwife momfluenszereknek ez a munkája, hogy tartalmat gyártsanak, amit nem egy szál magukban végeznek el, hanem a rendelkezésükre áll annyi segítség, amennyi az egyszeri anyának soha.

Az biztos, hogy nem kell követni a példájukat, és nem szabad rosszul érezni magunkat, amikor nézzük, ahogy Nara Smith nagyestélyiben nulláról készít a férjének cheetost öt óra munkával az esti nassoláshoz.

Források: 1, 2

Exit mobile version