Kik azok a vattacukor szülők? Így lehet őket felismerni

nlc | 2024. Szeptember 20.
Azért, mert nem hallottad még ezt a kifejezést, simán lehet, hogy ismersz ilyet, sőt, az sem kizárt, hogy te is vattacukor-szülő vagy!

A vattacukor-szülő kifejezést két évvel ezelőtt alkotta meg Stefano Rossi olasz pszichopedagógus, amivel azokat a szülőket definiálta, akik következetesen kerülik a gyerekekkel való konfliktust, miközben minden idegszálukkal arra koncentrálnak, hogy a lehető legboldogabbá tegyék a legkisebb családtagokat.

Jó-e vattacukor-szülők gyerekének lenni?

Rövid távon mindenképp, hiszen a vattacukor-szülők egyik legfontosabb ismertetőjegye, hogy a minimálisra szorítják vissza a konfrontálódást a gyerekeikkel, ezzel is magas szinten tartva a kisebbek lelki konfortérzetét.

„A vattacukor-szülők édesek és puhák, akárcsak a színes, felhőszerű édesség, amit annyira imádnak a gyerekek. Ki kell emelni, hogy a vattacukor-szülőket minden esetben a jószándék vezérli, és nem nemtörődömségből döntenek úgy, hogy nem állítanak éles korlátokat a gyermekeik elé” – fejtegeti róluk Stefano Rossi, az igen megosztónak számító szülőtípus kitalálója.

A pszichopedagógus jól összeszedte a vattacukor-szülőség ismertetőjegyeit, amelyek között természetesen nem csak negatívumok szerepelnek. Nézd csak!

Így ismerheted fel
Így ismerheted fel (1)
Így ismerheted fel (2)
Így ismerheted fel (3)
Így ismerheted fel (4)
Így ismerheted fel (5)

Nyitókép: Getty Images – SolStock, Forrás: Via

Exit mobile version