Fő összetevőjük az extrudált gabonapelyhek, melyek magas feldolgozási szintjüknek köszönhetően könnyen emészthető tápanyagforrások. Ízesítésüknek megfelelően az extrudált gabonapelyhek mellett különböző gyümölcsöket (alma, meggy, szilva, körte, sárga- vagy őszibarack, meggy, áfonya) is tartalmaznak. Ezáltal a gyümölcsök egész évben fogyaszthatók, igaz megszokott formájuktól eltérő módon. Ennek ellenére élvezeti értékük és hasznosságuk, mint kálium és kálcium tartalmuk megmarad, és gazdagítja a termék beltartalmi értékét.
A gyümölcsök mellett az olajos magbelek (földimogyoró, mogyoró, napraforgómag) kedvező zsírsav összetétele, valamint magas kálium és foszfor tartalma járul hozzá az egészség megőrzéséhez. Az egyéb fontos összetevőknek, mint a méz, és a lecitin, melyek igen fontosak a szervezet számára, minden ember rendszeres táplálkozásában helyet kell kapniuk.
Különböző ízesítésük (mézes, almás, kókuszos, áfonyás, meggyes, csokis) révén mindenki kiválaszthatja a számára legízletesebbeket és a nap bármely szakában nemcsak kellemes, harmonikus ízű csemegéhez juthat, hanem fogyasztásával szervezete számára gyorsan hasznosuló energiáról gondoskodik.
Változatok a boltokban
Mézes müzli 200 g 1699 kJ (404 kcal)/100 g
Mézes müzli 375 g 1699 kJ (404 kcal)/100 g
Kókuszos müzli 200 g 1844 kJ (441 kcal)/100 g
Almás müzli 200 g 1688 kJ (401 kcal)/100 g
Áfonyás müzli 200 g 1640 kJ (412 kcal)/100 g
Meggyes müzli 200 g 1603 kJ (383 kcal) 100 g
Csokis müzli 200 g 1848 kJ (442 kcal)/100 g