Camemberttel, dióval töltött pulykamell áfonyával

nlc | 2004. Április 15.
Ez aztán a tökéletes kalciumforrás, hála a sajtnak és a diónak! Nem csak egészséges, finom is. Egyél valamit csontjaidért! Még Gundel is megnyalná mind a tíz ujját.

Hozzávalók 4 személyre:

• 60 dkg pulykamellfilé (4 vastag szelet)
• 15 dkg Camembert sajt
• 12 dkg dióbél
• panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
• sütéshez olaj, só, őrölt fehér bors, áfonyalekvár

Elkészítése:

A megmosott pulykamellszeletekbe keresztben zsebet vágunk, amelybe a szeletelt sajtot és a durvára vágott diót betöltjük.
A húst a bevágásnál összenyomjuk, hagyományos módon panírozzuk, majd bő olajban aranybarnára sütjük. Papírtörülközőre szedjük ki, hogy leitassuk róla a felesleges zsiradékot. Az áfonyalekvárt felforrósítjuk és a keresztben ferdén elvágott pulykaszelet mellett vagy külön tálkában tálaljuk.

Egy adag kalciumtartalma: 270 mg

Játssz velünk és nyerj pihentető hétvégét Kehidakustányban!

Exit mobile version