Tekerj a vízben!

nlc | 2010. Július 14.
A víz alatti kerékpározás minden izmodat megmozgatja, nagy előnye, hogy sokkal kevésbé terheli a szervezetet. Sportsérülések után is ideális, de a túlsúllyal küszködők is bátran kipróbálhatják.

Az Aquacycling (csoportos vízi kerékpározás), a már évek óta világszerte népszerű csoportos teremkerékpár edzés vízi változata. A gyengébb fizikai állapotú, idősebb, vagy túlsúlyos emberek számára is lehetővé teszi a kerékpározás élményét, a vízben végzett edzés számos előnyével kombinálva. Kellemes és hatékony sportolási lehetőség minden korosztály számára, az úszó tudás nem elengedhetetlen. Előnye, hogy minden testrészt megmozgat, anélkül, hogy szervezetet megterhelné. A mozdulatok variálhatók, szinte bármilyen gyakorlat könnyen elvégezhető. Hosszabb kihagyások és sportsérülések után is sikerrel alkalmazhatjuk a felépülés utáni időszakban, hogy fokozatosan és ne egyszerre terheljük meg szervezetünket.

Számold fel a visszereket és a depressziót
!

Az ülő- és állómunka sokunk számára visszerekkel jár, ami akár fájdalmassá is válhat. A víz alatti tekerés erre is nagyon jó, azon túl persze, hogy fokozza az állóképességet is. Aki kedveli a cross-traininget, bátran beiktathatja heti 1-2 alkalommal ezt a mozgásformát is edzéstervébe. Ráadásul a víz jótékony hatású a pszichés problémákra is, mivel fokozza a boldogsághormon termelődését és nyugtató hatása van.

Miért ötvözd a kettőt?

Exit mobile version