Ételallergia

Valdor | 2010. Szeptember 15.
Talán sokunk szenvedett már az ételallergia tüneteitől. Ez leginkább gyermekkorban kínozhat minket, amit szerencsés esetben kinövünk, hiszen emésztőrendszerünk velünk együtt fejlődik, így jó eséllyel győzi le az allergiát. Viszont vannak, akiknél nem múlik el nyomtalanul és a szervezetük továbbra is tévesen reagál a tejre, tojásra, szójára vagy búzára, ami igen sarkalatos pontja a táplálkozásunknak és megkeserítheti felnőtt életünket (is).

Nem könnyű feladat egy szülő számára sem, ha gyermeke ebben szenved, hiszen a táplálékallergia leggyakrabban a bőrön jelentkező viszketést, duzzanatot és kiütést okoz, de gyakoriak a légúti irritációk is, ami igen kellemetlen.

A leggyakrabban táplálékallergiát okozó ételek nagyrészt minden konyhában megtalálhatók, így nekünk szülőknek kell ügyelni arra, hogy mit teszünk az asztalra, ezért a következő alapanyagokra vagy összetevőkre feltétlen figyeljünk.

Nehéz megállni, hogy az ember ne egyen mondjuk párizsit, ha imádja , vagy megmagyarázni gyermekének, hogy legközelebb ne cseréljen a padtársával uzsonnát, mert azonnal kiütéses lesz, hiszen szervezetünk gyorsan reagálja le az allergén ételeket, így a tünetek azonnal is jelentkezhetnek.

De hogyan kerülhet allergén a párizsiba?
A legtöbb gyártó a szója, a tej, a zeller, vagy azok származékait gyakran használják fel a felvágottak gyártása során, ami túlérzékenységet okozhat. A HUNGERIT Zrt. új terméke az Allergénmentes baromfipárizsi garantálja, hogy a leggyakoribb tüneteket okozó allergének nem találhatók meg a felvágottban, így nem okoz kellemetlen tüneteket.

Az 500 gr-os rúdban kapható párizsit a család összes tagja fogyaszthatja, így nemcsak a túlérzékenységben szenvedőknek nyújt változatosságot. Szeletelve nem kapható, mivel az allergiásoknak elég csupán annyi, hogy ételük más allergén ételekkel érintkezzen például a vágódeszkán. A zárt csomagolás megvédi Allergénmentes párizsinkat, ezzel óvva minket is a kellemetlen tünetektől.

További információk!

 

Exit mobile version