Töltődj fel az ünnepek alatt!

nlc | 2010. December 26.
Az ünnepeket hajlamosak vagyunk a tévé előtt fekve tölteni, pedig számos aktív kikapcsolódás vár ránk, ha úgy döntünk, hogy nem hagyunk teret a tespedésnek.

Két ünnep között például meglátogathatunk egy gyógyfürdőt is, ahol számos fürdőkúra vár ránk. Azon túl, hogy a termálvíz jótékony hatását élvezhetjük, számos egészséget megőrző szolgáltatást is igénybe vehetünk.

Ha valóban a fürdőkúra mellett döntünk, nem árt néhány szabályt betartani, hogy a fürdőzés valóban az egészségünket szolgálja.

  1. Ne menjünk a vízbe éhgyomorra, de teli hassal sem! Kerülendő az alkohol is!
  2. Figyeld mindig a táblákat a medencénél. 40 percnél többet egyikben sem tanácsos tartózkodni!
  3. A meleg vizes fürdőzés lemeríti a szervezetet, ezért ezt sem szabad túlzásba vinni!
  4. A fürdőzés után érdemes masszázst igénybe venni, de fontos a pihenés a szervezet számára!
  5. Fürdőzés után nemcsak bőrünk, de a szervezetünk is szomjas lesz. Mindig készíts a partra magadnak egy kis palack ásványvizet/forrásvizet, hogy a medencéből kilépve pótolni tudd a folyadékot. 
  6. Ne a fürdőzés után próbáljuk lefutni a félmaratont. Mivel szervezetünket megterheli a párás levegő és a meleg víz, így utána mindig pihenjünk, majd néhány óra elteltével fogjunk csak aktívabb tevékenységbe. Egy laza séta azonban nem árthat!

Ha inkább otthon maradnál

Ma már ki sem kell tenned a lábad a fürdőszobából, számos fürdővízbe dobható frissítő, nyugtató, stresszoldó készítmény kapható. Csak engedd tele a kádat és merülj el a varázslatos illatú fürdőben és pihentesd a tested és lelked egyaránt.

Ha pedig kipihentétek a fürdőzés fáradalmait, akkor öltözzetek fel, és irány egy jókora séta a környéken. Ha van kutya, még össze is köthetitek a kellemest a hasznossal! Máris sokat tettél az egészségedért!

 

Exit mobile version