A víz szépítő ereje

nlc | 2010. December 28.
Nem is gondolnád, milyen egyszerűen varázsolhatod egészségessé és bársonyossá bőrödet, és még csak nem is kell a lábad kitenni otthonról.

A víz szépítő és éltető erejét a világ keletkezésével és Aphroditével hozzák összefüggésbe. Amikor ugyanis a görög istennő kilépett a tenger vizéből, léptei nyomán kisarjadt a fű, és gyönyörű, illatos virágok nyíltak.

Bőrtáplálás, regenerálás
A bőr ősszel, a hűvös levegőnek és a fűtésnek köszönhetően gyorsan kiszáradhat: elveszíti üdeségét, nedvességtartalmát, és apró ráncok keletkezhetnek rajta. Mi a megoldás? A megfelelő folyadékbevitel mellett „kívülről” is kell táplálni a bőrt: krémek, zselék, házilag készített pakolások segíthetik a bőr szépségének és nedvességének helyreállítását.

A forrásvíz ereje
A ma kapható kozmetikumokban már megjelentek a kristálytiszta vizű források, amelyek azon túl, hogy szépítenek, gyógyító hatást is kifejtenek. Az érzékeny, feszülő, hámló és viszkető bőrt rövid időn belül regenerálják, megnyugtatják és megfelelő tápanyagokkal látják el.

Maszkkúra
Kozmetikai kutatások arra jutottak, hogy a tizenhárom és tizennégy óra között vagyunk a nap mélypontján és ekkor borul fel a bőr nedvességháztartásának egyensúlya is. Bár aki ezt az időt a munkában tölti, nehezen tud eleget tenni neki, de bizony ez az időszak a legalkalmasabb a különböző hidratáló és nyugtató szemápolók és maszkok felkenésére. Ami viszont teljesíthető: kortyoljunk el két pohár ásványvizet/forrásvizet, hogy felfrissüljünk és újra munkába lendüljünk!

Szépítő tengervíz
A tengervíz gyógyító és szépítő ereje köztudott, de sajnos minden hétvégét mégsem tölthetünk a tenger közelében. Amit viszont tehetünk, hogy hazavisszük a tenger kincseit. A tengerisó-, algakivonatokat tartalmazó krémek, radírok nagyon jó hatással vannak a bőr kötőszöveteire, megtisztítják a pórusokat és serkentik a bőr anyagcseréjét is.

Extra tipp

Exit mobile version