Saját világot varázsoltak a mozgássérült kisfiúnak

czv | 2013. Április 20.
Ha az óriási csodák nem is mindennaposak, a picikből minden napra jut. A mozgássérült kisfiú, Luka, fotós barátjától kapott egy egészen különleges ajándékot.

A 12 éves Luka izomsorvadástól szenved, állapota napról napra romlik, a betegség élete végéig tolószékhez köti. A kisfiú nem tud magáról gondoskodni, nem tud enni, inni, mosakodni, öltözni, mindössze az ujjait tudja mozgatni, ami ahhoz elég, hogy elektromos tolókocsiját irányítsa és egy ceruzát tartson, amivel rajzolhat. S bár Lukának soha nem lesz része abban az élményben, amit a sport, a játék adhat, barátjának, Matej Peljhan fotográfusnak köszönhetően egy picit talán átérezhette, milyen lehet kosarazni, búvárkodni; a férfi egy olyan mesevilágot teremtett a kisfiú köré, amiben szabadon búvárkodhat, gördeszkázhat, lépcsőzhet…

A sorozat a A kisherceg (The Little Prince) címet kapta, ahol a kisfiú egy képzeletbeli világba csöppent, amihez a fotós nem használt egyebet, mint pár lepedőt, párnát és néhány kelléket, a tökéletes beállítás után pedig felülnézetből készítette el a képeket, amiken jól látszik Luka játékos személyisége, küzdőszelleme.

 

 

 

 

Fotók: Daily Mail

Exit mobile version