Melegítő fogások őszre

nlc | 2013. Október 07.
Ha átfagytunk kint, és a kedvünk sem az igazi, akkor segíthet egy tartalmas, zöldséges fogás... 3 bevált recept következik.
Melegítő fogások őszre

Sárgarépa krémleves

Hozzávalók:

Hámozzuk meg az 5 szál sárgarépát, 2 nagyobb burgonyát és egy fél, karikára vágott póréhagymával, angol szárzellerrel tegyük fel főni a levest. Fűszerezzük sóval, borssal. Amikor a zöldségek megfőttek, kevés főzőtejszín hozzáadásával pürésítsük össze.

Petrezselymes kölessel töltött sült paprika



Hozzávalók:

A kölest 1,5 l vízben megfőzzük. Forrás után takarékon főzzük tovább, míg meg nem fő.

 Ezt követően hozzáadjuk a juhtúrót, a petrezselymet. Az aszalt paradicsomot apróra vágjuk, és szintén a köleshez adjuk. Kevés frissen őrölt borssal ízesítjük.

 A kápia paprikákat megmossuk, hosszában félbevágjuk, kiszedjük a magházát, illetve a magokat.

 Egy kerámiatálat vékonyan kiolajozunk, majd a paprikába töltjük a köleses tölteléket, és 180 fokon 15 percig sütjük. Ez idő alatt a paprika édes-krémesre sül, de a belsejébe töltött köles nem szárad ki. Remek grillezett vagy egészben sült húsok mellé.

Hajdinapalacsinta joghurttal


Hozzávalók:

A hajdinalisztet a tojásokkal, a tejjel, az olvasztott vajjal és a vízzel összedolgozzuk, csipet sóval ízesítjük, majd vékonyan kiolajozott palacsintasütőben vagy száraz teflonserpenyőben a hagyományos módon elkészítjük a palacsintákat. 

A szilvát kimagozzuk, és a felhasított vaníliarúddal és a cukorral vagy mézzel, fél dl vízzel felfőzzük. 5 percig rotyogtatjuk, és készen is van.

 A palacsintákat négybe hajtjuk, a tetejére joghurtot teszünk és a szilvát.

Exit mobile version