Természetes májvédők

nlc | 2014. Március 12.
Ne várd meg, míg a májad a túlterheltség miatt megbetegszik, mert annak igen kellemetlen következményei lesznek rád nézve. Figyeld a máj jelzéseit, mert jól érthetően közli veled, mikor van szüksége pihenésre, méregtelenítő kúrára.

A máj igen nagy kapacitású szerv, amely méregtelenítéskor a napi igény többszörösét is képes feldolgozni. Ez azért van, mert időnként hirtelen és nagy adagban jut a szervezetbe méreganyag – például egy méretes lerészegedés során –, amivel meg kell tudni birkóznia. Igen ellenálló és hatékony szervünk ez, de a végtelenségig még a máj sem terhelhető. A túlhajszolt, de mozgásszegény élet, az elégtelen, egészségtelen táplálkozás miatt egy idő után a máj is be fogja nyújtani a számlát. Szerencsére vannak előjelek, amelyek megmutatják, hogy a májfunkció romlik, és ideje valamin változtatni:

1. Fáradékonyság, ingerültség

2. Levertség, hullámzó kedélyállapot

3. Fakó és pattanásos bőr, hajhullás

4. Emésztési zavarok, puffadás, hasmenés, székrekedés, hasi fájdalmak

5. Erős és kellemetlen testszag

6. Túlsúly

7. Alvászavarok

Ha ezek a jelek mutatkoznak, érdemes megváltoztatni gyorsan pár szokásodat, amik az addigi életviteled jellemezték. Mozogj többet, ne stresszeld túl magad, egyél rendszeresebben és egészségesebb ételeket, és méregteleníts. Vannak kifejezetten a máj működését segítő természetes anyagok, herbateák és készítmények, amikkel segíthetsz a májadnak talpra állni, és egy méregtelenítő kúra során hatékonyan alkalmazhatod őket. Ilyen növények például a máriatövis vagy más néven szamárkóró, ami a népi gyógyászatban az első számú májmentő, de az orvostudomány is elismeri kiváló hatásait. Ezen kívül az articsóka, az apróbojtorján, az aranyvesszőfű, a csipkerózsa, a gyujtoványfű és a szagos müge is jó szolgálatot tehet méregtelenítés és a májad karbantartása során. Leginkább teában főzve érdemes ezeket a használni.

Exit mobile version