Banános-kakaós muffin
Hozzávalók:
- 1 bögre zabpehely
- 1 bögre zabpehelyliszt (az eredeti recept szerint, de én kölesliszttel csináltam és tökéletesen megfelelt)
- 1 tojás
- 2 banán
- fél bögre kókuszolaj (célszerű már előre kivenni a hűtőből vagy pedig egy picit melegíteni, mert különben soha nem oldódik fel a keverés során)
- 1 bögre natúr joghurt
- fél bögre gyümölcscukor, vagy bármilyen más egészséges édesítő
- 1 ek kakaópor
- egy kevés fahéj (ízlés szerint)
- 1 tk sütőpor
- 0,5 tk szódabikarbóna
Elkészítés:
- Összekeverjük a száraz hozzávalókat (zabpehely, kölesliszt, sütőpor, szódabikarbóna, kakaópor, fahéj).
- Egy másik tálban összedolgozzuk a folyékony hozzávalókat is (tojás, kókuszolaj, joghurt), majd hozzáadjuk ehhez a keverékhez a cukrot, és azzal is jól összekeverjük! Utána jöhet bele a két pépesített banán.
- Végül alaposan összekeverjük a száraz és folyékony hozzávalókat, és már mehet is a sütőbe! 180 fokon kb. 20 perc alatt kész!
Próbáld ki az Almás-fahéjas muffint is! A receptet a Rúzs és Pite blogon találod!