Így főzz almahéjteát!

cafeblog/mohamamakonyhaja | 2014. November 14.
Az almáspite-sütésnek több előnye is van. Talán nem is gondolnád, de az egyik az, hogy rengeteg almahéj marad a munkálatok után. Hogy miért jó ez? Készíthetsz belőle teát!

Almaszezonban gyakran sütök  pitét, aminek több előnye is van. A finom süteményen kívül, amikor kifacsarom a lereszelt almát, kész a százszázalékos, friss almalé. Ezt gyorsan megisszuk.

A héját, amikor pucolom, igyekszem magamba tömni, de ez csak részben sikerül úgy másfél kilónyi mennyiségnél.

Ezért a maradékot egy porcelántálba teszem, és felkerül a konvektorra. Ott aztán szépen megszárad.

Ízletes, aromás tea főzhető belőle. Ehhez nem kell más, mint fél liter víz, és kb. két nagy alma száraz héja.

Felforralom a vizet és beleteszem a gyümölcshéjat. Extrának én beledobtam egy csillagánizst és fél teáskanálnyi fahéjat. Lefedve 15 percig állni hagytam.

Isteni fűszeres illatok terjengenek ilyenkor a konyhában, az orrnak ez valóságos orgia.Már csak egy kis méz kell bele, és letelepedhetünk a kedvenc fotelunkba. Lassan, élvezettel kortyoljuk! 

És hogy miért is jó az almahéjtea? Tudd meg a Mohamama konyhája blogról!

Exit mobile version