Gluténmentes, virslivel töltött zsemlécske

cafeblog/liszterzekenyati | 2014. November 21.
Egy lisztérzékeny kisfiú blogjáról: Anya mindig kora hajnalban szokott ébredni, hogy reggel 7-re elkészítsen mindent. Miért ilyen korán? Mert Ati testvére, Boni első osztályos, és az iskola nem tudja biztostani a teljesen mentes ételt. Így Anya otthonról visz mindent, reggelit, ebédet, uzsit is.

Ati 3 éves. Lisztérzékeny. Tejfehérje-allergiás. Szójaallergiás. Tejcukorérzékeny és fruktózérzékeny. Mentesen táplálkozik. Anyukája minden ételt, sütit, fagyit, de még a ropit is otthon készíti el. Ati testve, Boni szintén mentesen táplálkozik.

Egyik nap Anya elaludt és csak reggel 6-kor ébredt fel.  Az első sokk után – azaz hogy “Jaj, jaj elaludtam, most mi lesz, mit eszik a Boni, jaj, semmi sem fog elkészülni 7 órára, éhezni fog a kislány jaaaaaaaaaaaaaj…” – úgy döntött kipróbál egy újdonságot. Gyors zsemle, virslivel töltve… Lesz, ami lesz alapon. A recept annyira bevált, hogy már aznap kellett egy új adagot sütnie, sőt majdnem minden másnap süt egy ilyen finomságot, Ati és Boni legnagyobb örömére.

Szóval Anya így készíti a virslivel töltött zsemlécskéket:

Hozzávalók:

Az elkészítés módját a Lisztérzékeny Ati blogon találod!

Exit mobile version