Segíts a tornász kislánynak gyógyulásban

nlc | 2014. December 16.
Pap Kriszti hatéves, és nyáron egy majdnem 12 centis daganatot találtak a testében. Jelenleg 9 kemoterápiás kezelésen van túl, de még vár rá egy vagy két kezelés, és majd egy őssejt-transzplantáció is, így pótolják majd a kiölt sejtjeit. Utána 100 napig egy speciális szobában kell élnie, ennek a kialakításában tudtok segíteni.

“Nagyon köszönöm Dorinának és Viki néninek! Jó volt látni a csapattársaimat, és hogy mennyien drukkolnak nekem. Erőt adott a további kezelésekhez, és minél hamarabb szeretnék visszatérni, ebbe a csodálatos, összetartó közösségbe” – írta a Facebook-oldalára Kriszti, aki egy ritmikussportgimnasztika-versenyen látogatta meg csapattársait.

“Az őssejt-transzplantációra vagy még idén, vagy januárban kerül sor, a most elvégzett MR-vizsgálat eredményének függvényében. Egy másik vizsgálat is folyamatban van, ami megakadályozhatja, hogy ismét kiújuljon nála a betegség, ami erre a betegségre sajnos jellemző. A molekuláris diagnosztika eredményétől függően elképzelhető, hogy csak külföldön lesz számára gyógyszeres kezelés, és annak csak egy részét fizetné az OEP, ha egyáltalán hozzájárul. A többit nekünk kell előteremtenünk” – mondta Karabecsny Judit, a kislány édesanyja.

Krisztiéknél egy steril szobához hasonlót kell kialakítani, speciális, baktérium elleni festékkel kell kifesteni, egy nagy teljesítményű levegőtisztítót kell felszereltetni a szobájába, a szőnyegpadlót le kell cserélni könnyen felmosható laminált parkettára. A 100 nap alatt speciális fertőtlenítőszerekkel kell naponta két-három alkalommal takarítani mindent, és Kriszti étkezése is speciális lesz. “Csak itthon sütött kenyeret ehet, azt is az első időben csak pirítósként. Csak frissen főtt ételt, csomagolt felvágottat, konzervet, joghurtot csak a kibontáskor fogyaszthat, utána már nem. Ezek mind nagyon sokba kerülnek. Most próbálunk szponzorokat keresni, hátha a festék, levegőtisztító és a laminált parketta beszerzésében tudnának segíteni” – teszi hozzá Judit.

Itt tudtok segíteni:

Karabecsny Judit (Krisztike édesanyja)
Számlaszám: 10401945-66484848-55521037
Nemzetközi számlaszám: HU93 1040 1945 6648 4848 5552 1037

K&H Bank BIC azonosítója: OKHBHUHB

Exit mobile version