Gyors és finom: szezámmagos sajtgolyó

cafeblog/gasztroságok | 2015. Február 06.
Nagyon szeretjük a sajtot: a kerek sajtot, a lyukas sajtot, a mackó sajtot. Ez a sajtgolyó pedig egyenesen a kedvencünk!

Nagyon szeretjük a sajtokat, bármilyen formában bármikor képesek vagyunk sajtos ételt enni – vallja bloggerünk.

“Nemrégiben gouda sajtból készítettem sajtgolyókat és expressz gyorsan elfogyott. Most kicsit újragondolva elkészítettem kétféle sajtból, szezámmaggal, egy nagyon finom mártogatóssal és házi készítésű hasábburgonyával.

Hozzávalók:
3 főre való adag:

• 30 deka gouda sajt

• 20-25 deka ementáli sajt

• kettő kisebb vagy egy nagyobb méretű tojás

• szezámmag

• egy csapott evőkanálnyi rizsliszt

• gluténmentes panírmorzsa

A mártogatóshoz:

• 4-5 evőkanál majonéz

• 3 teáskanál laktózmentes (vagy hagyományos) tejföl

• egy kisebb gerezd fokhagyma

• fél csokor friss petrezselyemzöld

• egy csepp citromlé…”

 
Az elkészítés menetét a Simone gasztroságai blogon olvashatod el.

Exit mobile version