Bőrfiatalító csokit fejlesztettek ki

MTI/NLCafé | 2015. Február 22.
A különleges csokiból napi 7,5 gramm elfogyasztása képes az 50 évesek bőrszerkezetét a 30 évesek szintjére "fiatalítani".

Bőröregedést gátló csokoládét fejlesztett ki a Cambridge-i Egyetem egykori kutatóiból alakult egyik vállalkozás. A brit szakemberek azt állítják, hogy az általuk kifejlesztett termék lelassítja a ráncok megjelenését és a bőr megereszkedését. Az Esthechoc nevű csokoládé fokozza az antioxidánsszintet és serkenti a véráramlást, megelőzve a ráncok kialakulását és fiatalosan, bársonyosan tartva a bőrt.

A 7,5 grammos csokiszelet annyi astaxanthint (az egyik legerősebb antioxidáns) tartalmaz, amennyi egy szelet alaszkai lazacban van, és annyi kakaó-polifenolt, mint 100 grammnyi fekete csokoládé. Ezek a szabad gyökök elleni védekezésben, az oxidatív stressz kivédésében segítik a szervezetet.

Forrás: telegraph.co.uk

Az önkéntesekkel végzett próbákból kiderült, hogy négyheti fogyasztás után a résztvevők vérében kevesebb gyulladásra utaló jel volt, és serkentette a véráramlást a bőrszövetekbe. A tudósok állítják, a klinikai próbák során azt tapasztalták, hogy a gyulladás a bőrben elkezdett csökkenni, és a szöveteknek ebből előnye származott. 50-60 éves embereken próbálták ki, és azt találták, hogy a bőrt visszahozta a 20-30 évesek szintjére, azaz javított a bőr élettanán. Mivel egy szelet csak 38 kalóriát tartalmaz, készítői szerint még cukorbetegek számára is biztonságos.

Árát még nem fedték fel, csak azt, hogy a szigetország sarki boltjaiban nem fogják forgalmazni. Az újdonságot jövő hónapban mutatják be a Global Food Innovation Summit nevű londoni élelmiszer-innovációs csúcstalálkozón.

Exit mobile version