Hűsítő, egészséges tápiókapuding

nlc | 2015. Június 08.
Amikor a cukormentes, minél kevesebb feldolgozott élelmiszert tartalmazó táplálkozásra váltás kerül szóba, sokan felsóhajtanak: "De úgy szeretem a joghurtokat! Meg a pudingokat és a tejdesszerteket..." A pudingról nem muszáj lemondani!

A nagyipari tejkészítményekről nem lehet sok jót mondani. Akit részletesebben is érdekel, a tudatos vásárló oldalon komoly termékteszt olvasható. Egy mondatban: értéktelen, mesterséges anyagok, cukor, aroma és tartósítószer. (Van persze egészségesebb termék is, kézműves- vagy biotermékekből.) 

Tehát az észérvekre hallgatva nem nagy áldozat lemondani ezekről a készítményekről, mi van azonban az élvezettel? Az én egyik csodafegyverem a tápióka. 

A tápióka jó, mert

Bármilyen puding elkészíthető a tápiókagyöngyökből, tej vagy növényi tej hozzáadásával. 

Bloggerünk almás tápiókapudingot készített narancshéjporral és fahéjvirággal. A receptet a Bűnözz büntetlenül blogon találod!

Exit mobile version