Ápolt lábak nyáron is!

nlc | 2015. Július 18.
Nyáron a nagy meleg és az utca pora könnyen ápolatlan hatást idézhet elő. Íme, 5 tipp a szép és hidratált lábakért!

Nyáron másfajta lábápolás szükséges, mint télen: ilyenkor lábunk közvetlen érintkezik a cipőnkkel, ami nem mindig nyújt komfortos érzést, és a nyitott szandálok, papucsok is megpróbáltatások elé állítják lábunkat.

1. Szájvizes áztatás
Önts egyenlő arányban borsmentát tartalmazó szájvizet és csapvizet egy lavórba, majd tegyél bele egy törölközőt és hagyd, hogy felszívja a keveréket. Ezután tekerd a talpadra a nedves törölközőt és hagyd rajta 30 percig. Fél óra elteltével öblítsd le és reszeld le a bőrkeményedést, ami meglepően hamar le fog jönni.

2. Radírozz cukorral
Először vegyél egy negyedórás lábfürdőt, majd keverj össze egy kis csésze cukrot egy evőkanál mézzel és egy kis kávézaccal. Dörzsöld be a lábad, és radírozd le az elhalt hámsejteket. A radír után a lábad bőre olyan lesz, mint a kisbabáké.

3. Fényvédelem a lábnak
Akár napozni készülsz, akár csak egy sétára, kend be a lábfejedet is fényvédő krémmel! Hajlamosak vagyunk megfeledkezni a lábfej bőrének védelméről, pedig ezen a területen bőrünk különösen érzékeny.

4. Vidám színek
Nyáron lábkörmeink is fókuszba kerülnek, így ne csak a lábunkat, de a körmeinket is ápoljuk. Vágd formára, reszeld le és válassz vidám, élénk színű körömlakkokat! Ma már számos, otthon is elkészíthető tartós manikűr közül is választhatsz. Engedd, hogy a lábaid is ünnepeljék a nyarat!

5. Tisztán és frissen
Nem sokat beszélünk róla, de mindenki tapasztalja, aki nyitott cipőben jár nyáron: sajnos lábunk nem taszítja az utca porát, így egy idő után a lábfejünkre és a talpunkra ragad a város pora, ami sem nem esztétikus, sem nem kellemes. Instant megoldás, ha tartasz magadnál nedves törlőkendőt, így 2 perc alatt tisztává varázsolhatod a lábadat.

Exit mobile version