Egy darázs miatt nem érdemes meghalni!

cafeblog/allergia | 2015. Október 01.
Néha csak pár percen múlik az élet. Az Újszentivánon dolgozó férfi nem úszta meg. Sajnos meghalt, miután megcsípte egy rovar. Zavart lett, elesett, bedagadt a torka, nem tudott levegőt venni.

Ha tudott volna az allergiájáról, lett volna nála életmentő szer, talán nem halt volna meg. Ha valaha lettél rosszul rovarcsípés után: szédültél, lezuhant a vérnyomásod, elájultál, fulladni kezdtél, hangod rekedt lett, a tüdőd sípolt, vagy akár testszerte bedagadtál, ne bízd az életed a véletlenre! Tudnod kell, hogy ezek a tünetek súlyos, életveszélyes allergia jelei. Van életmentő szer, és azt vidd is magaddal, mindig, mindenhová. Ha a gyermeked allergiás, óvodás, iskolás, akkor legyen ott is mindig kéznél a szer: autoinjektoros adrenalin.

A munkás férfi kollégájának a beszámolója a Délmagyarország lapban megjelentek alapján: ” Hallotta a többiektől, hogy darázs csípte meg a magatehetetlen férfi torkát, de még viccelődött rajta, hogy nem tudja, allergiás-e. Valószínűleg az volt. Társai stabil oldalfekvésbe helyezték, hallották, hogy hörög, igyekeztek félrehúzni a nyelvét, hogy levegőt kapjon. Hívták a mentőket, közben követték a diszpécser utasításait. Úgy emlékszik, percek alatt kiért a rohamkocsi.”

A folytatásért kattints az Allergia caféblogra!

Exit mobile version