A depresszió meglepő jelei

nlc | 2015. November 30.
Sokan szenvednek úgy a depressziótól, hogy nem is tudnak róla. Nekik igyekszünk segíteni azzal, hogy a elmondjuk a legmeglepőbb jeleket.

A depresszió nem mindig úgy jelentkezik, hogy rosszkedvűek vagyunk. Ez egy általános tünet ugyan, de nem mindenkinél jelentkezik.

Íme néhány szokatlan jel

1. Sokszor fáj valamid
Ha nincs biológiai magyarázata a vándorló fájdalomnak, ami itt-ott jelentkezik nálad, akkor könnyen lehet, hogy depressziós vagy.

2. Kihízod a nadrágjaid
Esténként megkívánod az édességet, és nehezen tudsz mértéket tartani? Netalán extra súlytöbblet jött rád? Ha a válaszod igen, akkor van esély arra, hogy depressziótól szenvedsz.

3. Gyakran kijössz a sodrodból
Ha egyre gyakrabban szabadulnak el az indulataid a lehető legkisebb dolgoktól is, és gyakran támadnak negatív gondolataid, akkor gyanakodhatsz.

4. Érzéketlenség
Ha nincs benned empátia mások iránt, ideges sem leszel, inkább beletörődsz a helyzetedbe, akkor lehet, hogy depresszió kínoz.

5. Az esti italod mennyisége nő
Ha hirtelen az esti nyugialkohol hirtelen hárompohárnyi mennyiségre nő, az az egyik legkomolyabb jele a depressziónak. De nemcsak azért nagy baj ez, mert egy betegséget rejt, hanem mert ez a fajta viselkedés könnyen vezethet alkoholizmushoz.

Ha benned is felmerült a gyanú, hogy esetleg depressziós lehetsz, minél hamarabb fordulj orvoshoz, mert annál könnyebb lesz gyógyítani a betegséged.

Olvass tovább depresszió témában!

Prevention

Exit mobile version