Ezért érdemes sok napraforgómagot enni

nlc | 2016. Január 10.
A napraforgómagot, a szotyit nagyon sokan szeretik, pörkölt, sózott formában, de azt már kevesen tudják, hogy milyen sok jótékony hatása van.

Ki gondolná, hogy mennyi mindenre jó a napraforgómag. Nemcsak meccsekhez vagy esti beszélgetésekhez remek rágcsálnivaló a sózott, pörkölt szotyi, hanem

1. rendkívül tápláló. A szotyi magas E-vitamin-tartalma jótékony hatású, szerepet játszik a sejtfalak jó állapotának megtartásában, így fogyasztásával a fiatalos, egészséges arcbőr megőrzését is elősegíti.

2. A napraforgómag fogyasztása – élelmirost-tartalma okán – cukorbetegek, székrekedéssel küzdők, kismamák és idősebbek számára is ajánlott.

3. Egyre több nagyobb cég használja fel a mogyoróvaj helyett, ugyanis évről évre egyre nő a földimogyoró-allergiások száma. 

4. A diófélék és egyéb magvak között a napraforgómag ára még mindig a legalacsonyabb.

5. Ha nincs kedved a fenyőmagra egy vagyont kidobni azért, mert megkívántad a pestót, helyettesítsd napraforgómaggal.

Exit mobile version