1. Segíthet a diétában
A louisianai egyetem egy kutatása kimutatta, hogy azok az emberek, akik étkezés után bevesznek egy rágót, sokkal később lesznek éhesek. Bár a rágózástól nem kezdenek el leolvadni maguktól a kilók, azért sokat segíthet, hogy ellenálljunk a kalóriadús falatoknak.
2. Jobb lehet a memóriád
A rágózás serkenti a vérkeringést, így az agynak is jobb lesz a vérellátása. Ezért jobb lehet a kognitív teljesítményünk, a memóriánk és a koncentrálási képességünk is.
3. Oldhatja a feszültséget
A pszichológusok már évek óta elismerték, hogy a rágózás oldja a feszültséget, a stresszt és az idegességet. A szorult helyzetekben a rágózás sokkal jobb helyettesítője lehet az olyan rossz szokásoknak, mint a körömrágás vagy a lábrángás.
4. Javítja az emésztést
A rágózás beindítja a nyáltermelődést, így olyan enzimek és savak termelődése is beindul, ami segíti az emésztésünket.
5. Megelőzheti a fogak károsodását
A közhiedelemmel ellentétben a (cukormentes) rágó igenis jót tehet fogaink egészségének. Ha étkezés után 20 percig rágózunk, megelőzhetjük a fogkő és a plakk lerakódását, és még a fogzománcunk is erősebb lehet!
Forrás: LifeHack