Ezeket a házi gyógymódokat próbáld ki, ha hányingered van

nlc | 2016. Február 08.
Mutatunk néhány egyszerű házi praktikát a kellemetlen hányinger megszüntetésére.

1. Gyömbér

Egy orvosi kutatócentrum tanulmánya szerint a gyömbér 40 százalékkal csökkentette a hányingert a kemoterápián átesett betegek esetében. De a gyömbér ugyanúgy jól jöhet a reggeli rosszulléteknél is. Készítsünk belőle teát, de az egyszerűség hívei koncentrált kapszula formájában is bevihetik.

2. Akupresszúra

Ha valaki hisz az ilyesmiben, érdemes kipróbálnia, ugyanis állítólag van egy akupresszúrás pont, ami kimondottan hányinger ellen hatásos. Ez a pont (Nei Kuan) a csukló belső oldalán található, legkönnyebben úgy lokalizálhatjuk, ha középső három ujjunkat a csuklóra helyezzük úgy, hogy a harmadik ujj épp a csukló tövéhez illeszkedjen. Az akupresszúrás pont a belülre eső harmadik ujjnál lesz, éppen középen. 

3. Édeskömény

Egyre többet használjuk a konyhában, de még egészségünknek is jót tehet. Az édesköményt elsősorban emésztési panaszokra ajánlják, de hányinger ellen is kiváló gyógyír lehet. A magokat elfogyaszthatjuk önmagukban, de készíthetünk belőle teát, vagy – a gyömbérhez hasonlóan – vásárolhatunk belőle kapszulát is.

Forrás: Care2

Exit mobile version