Bezárták az életveszélyes jánossomorjai uszodát

nlc | 2016. Február 19.
Uszoda nélkül maradt Jánossomorja, miután kiderült, hogy a 13 éve átadott városi uszoda életveszélyes. Jó esetben is több hónap, mire újra használható lesz.

Február 11-től bezárt a jánossomorjai uszoda. Erről döntött azonnali hatállyal a városvezetés, miután a statikus kimondta: az épület baleset- és életveszélyes, ezért nem használható – számolt be a Kisalföld.

Lőrincz György polgármester a lapnak úgy nyilatkozott: már tavaly romlott az uszoda tetőszerkezetének állapota, idén pedig tovább rosszabbodott a helyzet, ezért fordultak statikushoz.

Fotó: janossomorja.hu

A statikus szerint a mindössze 13 éve átadott uszoda építésekor nem megfelelően választották meg az építési anyagokat. A polgármester elmondta: vizsgálják, hogy a tervezés és a kivitelezés során milyen hibákat követhettek el, illetve már azzal is foglalkoznak, hogy miként újíthatnák fel az uszodát, melyet szeptembertől újra használni szeretnének. Az biztos, hogy a felújítás több tízmillióba kerül majd.

A jánossomorjai iskolások pedagógiai programjában harmadiktól nyolcadik osztályig szerepelt az úszásoktatás, ám uszoda híján az elkövetkezendő hónapokban más mozgási lehetőséget kell majd keresni számukra.

Exit mobile version