Ezért egyél sok mandulát

nlc | 2016. Március 24.
A mandulát nem nehéz szeretni, hiszen édeskés, ízletes és egészséges ropogtatnivaló. Elmondjuk, mi olyan jó benne!

1. Frissen tartja az agyad

A mandula (más olajos magvakkal egyetemben) a mediterrán diétának is az egyik alapeleme – nem véletlenül. A mandulában rengeteg a B2-vitamin és az L-karnitin nevű aminosav, ezek pedig képesek sokáig frissen tartani agyunkat, és megelőzik a kognitív funkciók romlását. Még az Alzheimerben szenvedőknek is javasolják a mandula fogyasztását, az agy szinten tartására.

2. Ragyogóvá teszi a bőrt

A mandulától nemcsak egészségesebbek, de szebbek is lehetünk! Az E-vitaminnak és a rengeteg antioxidánsnak hála, képes megvédeni a bőrfelszínt az öregedést vagy még rosszabb esetben bőrrákot okozó káros UV-sugaraktól, így bőrünk tovább őrizheti meg fiatalos ragyogását.

3. Csodás mosolyt ad

Amúgy is több kedvünk lesz mosolyogni a mandulától, de kiderült, hogy még a fogaink is ragyogóbbak lehetnek tőle. A mandula tele van ugyanis kalciummal és magnéziummal, amik erős és egészséges fogakat varázsolnak, ráadásul ez a finomság még a fogszuvasodást is megelőzheti.

Forrás: LifeHack

Exit mobile version