3 diétahiba, amit lehet, hogy elkövetsz

nlc | 2016. Március 25.
Az ember persze mindent megtesz, ha fogyni szeretne, de tudjuk, hogy a pokolba vezető út is jó szándékkal... épp ezért most felhívjuk a figyelmet néhány gyakori diétahibára.

1. Száműzöd a zsírt

Hajlamosak vagyunk démonizálni a zsírt, és a diétázás során teljesen száműzni azt az étrendünkből. De ez nem jó, hiszen a zsír épp olyan fontos tápanyag, mint a többi, amire szüksége van szervezetünknek. Csak arra figyeljünk, hogy megválogassuk, milyen zsírt fogyasztunk: válasszunk kókuszolajat, vigyünk be egészséges zsírokban gazdag avokádót, és omega-3-ban dús halakat.

2. Energiaszeleteket nassolsz

Ha már kiiktattuk étrendünkből a csokit és más édességeket, úgy érezzük, jár valami kárpótlás: mondjuk egy tápanyagokban gazdag, tápláló energiaszelet. Sajnos ezek többnyire ugyanúgy tele vannak cukorral, így kalóriatartalmuk is magasabb lehet, mint amire számítunk. Válasszunk inkább friss gyümölcsöt vagy más egészséges ropogtatnivalót.

3. Nem iszol eleget

A diétázás egyik alapvető hibája, ha csak az ételekre figyelünk oda, a folyadékbevitelre nem. A hatékony fogyás kulcsa a megfelelő hidratálás – ezt természetesen vízzel tegyük meg, legalább napi 2,5 literrel!

Forrás: Prevention

Exit mobile version