Reggelimítoszok, amiket ideje lerombolni

nlc | 2016. Március 25.
Úgy tartjuk, a reggeli a nap legfontosabb étkezése, ehhez mérten pedig hajlamosak lehetünk misztifikálni a dolgot. Tények és tévhitek a nap első étkezéséről.

1. Ha nem reggelizel, el fogsz hízni

Gyakori tévhit, hogy ha kihagyjuk a reggelit, hamarosan hízásnak indul a testünk. Noha készültek olyan tanulmányok, melyek valóban ezt igazolták, de ugyanúgy készültek olyanok, melyek ennek az ellenkezőjét bizonyítják. Tehát biztosan nem kezelhetjük tényként ezt a hiedelmet.

2. A reggeli segít kontrollálni az éhséget egész nap

Túl szép, hogy igaz legyen. Az tény, hogy bizonyos, rostban gazdag ételek – például a zab – hosszan tartó teltségérzetet biztosítanak, így kevésbé kiéhezetten ülünk le ebédelni, de tanulmányok arról tanúskodtak, hogy egy kiadós reggeli egyáltalán nem garantálja, hogy kevesebbet fogunk enni aznap.

3. A reggeli kordában tartja a vércukorszintet

Sokan úgy tartják, hogy a reggeli segíthet kordában tartani a vércukorszintet, hiszen testünk reggel a legkevésbé érzékeny az inzulinra, szóval ilyenkor érdemes szénhidrátot fogyasztani. De az alacsony inzulinérzékenység oka valójában nem a reggeli időpontja, hanem a tény, hogy éjszaka böjtölt a szervezetünk, és nem jutott tápanyaghoz. Szóval ez sem feltétlenül a korai lakomához köthető.

Forrás: Care2

Exit mobile version