Fűszerek, melyek segítenek megküzdeni a rákkal

nlc | 2016. Április 15.
Egyetlen fűszer sem képes legyőzni a rákot, de segítséget jelenthetnek a kezelések miatt fellépő tünetek enyhítésében.

Számos fűszernövényről régóta köztudott, hogy a pompás íz mellett gyógyhatásokkal is bír. Ezeket a gyógyhatásokat a rák miatt kezelésben részesülők is kiaknázhatják.

Gyömbér. A gyömbértea langyosan vagy hidegen fogyasztva a legjobb. Segít enyhíteni a rosszullétet és a hányingert, mely gyakori velejárója a kemoterápiás kezeléseknek.

Rozmaring. Méregtelenítő és antioxidáns hatású növény, enyhíti a székrekedést és az emésztési problémákat, de a kezelés miatt rosszabbodó étvágy ellen is hatásos lehet. Naponta három csésze rozmaringtea ajánlott a tünetek ellen.

A rozmaring nem csak fűszer-, de gyógynövény is

Kurkuma. A kurkuma gyógyászati hatásai egy ideje a vizsgálatok kereszttüzében állnak, gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai miatt lehet javasolt. Kapható kivonat formájában is.

Fokhagyma. Az egyik legsokoldalúbb gyógy- és fűszernövény, erős antibakteriális és vírusölő hatással. Számos ráktípus, főleg az emésztőszervi rákok esetében megelőző hatást is tulajdonítanak neki. Emellett elősegíti a DNS-javító mechanizmusok működését.

Borsmenta. Íze, mint a vizezett rágónak. Szintén az emésztési problémákat és a rosszulléteket képes enyhíteni tea formájában.

Forrás: dummies.com

Exit mobile version