Nem hitték el neki, hogy nem anorexiás, hanem súlyos beteg

nlc | 2016. Május 11.
Több mint 60 kilót, testtömeg felét adta le három hónap alatt az angol nő.

Kirsty Watson kis híján meghalt, mire az orvosok komolyan vették a panaszait, és nem anorexiával vádolták. A 20 éves nő három hónap alatt leadta a testtömege felét – legsoványabb állapotában pedig alig 40 kiló volt. Ekkor már egy éve tartott nála a drasztikus súlycsökkenés.

Kirsty tünetei 2014-ben kezdődtek. Valahányszor evett, rosszul lett, és hányt, végül már csak naponta egyszer mert táplálékot magához venni, és mindeközben rohamosan fogyott, a bőre pedig már szinte szürke volt. 

Kirsty eleinte még örült is a fogyásnak…

Az orvos anorexiára gyanakodott, és evészavar-specialistához irányította, pedig Kirsty még azt is jelezte, hogy a családjában fordult már elő Chron-betegség, ami egy súlyos, örökletes emésztőrendszeri zavar, a gyomor és a béltraktus állandó gyulladásával járó állapot.Hiába ment azonban orvoshoz, szörnyű hasi fájdalmakra, hasmenésre, rosszullétre és napi többszöri hányásra panaszkodva.

… de aztán aggódni kezdett

Mire Kirsty eljutott végre egy rendes gasztroenterológiai kivizsgálásra, a szervei már kezdték felmondani a szolgálatot. Szerencsére még idejében megszületett a helyes diagnózis – a gyógyszeres kezelésnek köszönhetően Kirsty ismét gyarapodni kezdett, testtömege már elérte a bűvös 50 kilót.

Forrás: dailymail.co.uk

Exit mobile version