Ezért ne viselj melltartót!

nlc | 2016. Május 16.
Bár eddig leginkább úgy tudtuk, hogy rendszeres melltartóviseléssel előzhetjük meg a melleink megereszkedését, egy friss tanulmány éppen ennek ellenkezőjét állítja.

Egy francia tanulmány azt állítja, hogy azoknak a nőknek, akik nem viselnek melltartót, évente 7 millimétert emelkednek a mellbimbóik.

“A melleknek sem orvosilag, sem fiziológiailag, sem anatómiailag nem előnyös, ha megóvjuk őket a gravitációtól. Épp ellenkezőleg: a melltartó viselésétől ereszkednek meg” – jelentette ki a kutatás vezetője, Jean-Denis Rouillon sportorvos.

Rouillion és csapata 1997 óta rögzítette és vizsgálta 330, 18 és 35 év közötti önkéntes nő melleiben bekövetkező változásokat, az eredmények alapján pedig arra a következtetésre jutottak, hogy a melltartó viselése gátolja a természetes mellszövet növekedését, ennek következtében pedig a mellek előbb ereszkednek meg.

Mivel azonban a tanulmány a fiatalabb nők melleinek állapotát állította középpontba, így nem bizonyított, hogy a melltartó viselésének elhagyása az előrehaladottabb életkorban lévő nők számára is előnyös.

Forrás: metro.co.uk

Exit mobile version