Ördögi körbe került a kislánya életéért küzdő magyar család

nlc | 2016. Augusztus 08.
Itthon gyógyíthatatlannak tartják, Németországban megműtenék a kis Diát, mégis elbukhat a család terve, ha nem jutnak albérlethez.

Kiköltözne Németországba az a család, amelyiknek legkisebb lányáról itthon lemondtak az orvosok. Az apának lenne kint állása, ha van bejelentett kinti lakcímük, albérletet azonban csak akkor kapnak, ha van munkaszerződés.

A Délmagyar erről a patthelyzetről számol be. Pedig Gazsó Erika és családja élete sokáig jól alakult. Öt egészséges gyerek után jött Dia, aki eleinte úgy fejlődött, mint a többi csecsemő,  néhány hetes korától azonban teste naponta többször is görcsbe rándult, a szeme fennakadt.

Az orvosok nem tudtak megoldást találni arra, hogy ez megszűnjön, a rohamok pedig a szürkeállomány elsorvadásához vezettek. A kislány szeptemberben lesz ötéves, de “a mai napig képtelen kommunikálni, így azt sem tudják megállapítani, hogy lát-e, vagy érez-e bármit. Csecsemőként fekszik az ágyban egész nap, csak hangos gügyögéssel jelzi, milyen a hangulata”.

A lapnak az édesanya azt mondta, hogy magyar orvosok szerint lányuk gyógyíthatatlan, de a család ebbe nem törődött bele. Viszont ausztriai és német kórházaktól is kaptak olyan visszajelzést, hogy elvállalnák Dia operációját. Az agyműtét során stimulálnák az idegsejteket, hogy az elhaltak funkcióját a még épek vegyék át.

Ehhez szükség lenne a német társadalombiztosításra, amihez az apának lenne is egy német álláslehetősége, ám amíg nincs bejelentett lakcímük, nem kötnek munkaszerződést. Albérletet viszont csak akkor kapnak, ha van munkaszerződés.

 

Exit mobile version