Ha ezeket csinálja kedvenced, azonnal vidd állatorvoshoz

nlc | 2016. Szeptember 19.
Kedvenceink nem tudnak szólni, ha valami bajuk van, de ha tudjuk, mire kell odafigyelnünk, viselkedésükből gyorsan rájöhetünk problémáikra.

1. Ha elbújik

Ha kedvencünk hirtelen kerüli a kontaktust, elbújik, félénk, visszahúzódó lesz, mindenképpen vizsgáltasd meg – elképzelhető, hogy súlyos egészségügyi problémái vannak. 

2. Ha nem eszik

Ez az egyik leginkább intő jel: ha kutyánk vagy macskánk elutasítja az ételt (és különösen, ha a vizet) azonnal kérjük állatorvos segítségét! 

3. Ha furcsa pózokat vesz fel

Ha kisállatunk domborítja a hátát, farkát lábai közé húzza, és megmerevedik ebben a furcsa pozícióban, valószínűleg fájdalmakkal küszködik. Ez a póz például vesekövet is jelezhet az állatoknál – feltétlenül vigyük orvoshoz.

4. Ha a fejét a falnak nyomja

Ha kutyád vagy macskád fejét a falhoz vagy más kemény felületekhez préseli, valószínűleg probléma van az idegrendszerével, de ez a viselkedés akár egy tumor jelzője is lehet.

5. Ha láthatóvá válik a harmadik szemhéj

Macskák esetében előfordulhat, hogy az állatnak láthatóvá válik a szemek belső zugában elhelyezkedő, normálisan nem látható harmadik szemhéja. A harmadik szemhéj előreesése számos betegségre, például vírusos fertőzésre, vagy kisebb cicák esetében akár férgességre is utalhat.

BrightSide

Exit mobile version