Ha a házi, természetes gyógymódok hívei vagyunk, vagy egyszerűen szeretnénk kísérletezni a boszorkánykonyhával, nyugodtan kezdhetünk ennél a szirupnál.
Valójában az egész pofonegyszerű: nem kell hozzá más, csak méz és egy rakás illatos kakukkfű. A szirupot úgy készítjük, hogy először egy csésze vizet forraljunk fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a kakukkfüvet, zárjuk el a lángot, és hagyjuk, hogy a fedő alatt kiázzon a kakukkfűből a sok értékes hatóanyag. 15-20 percig hagyjuk állni, aztán szűrjük le úgy, hogy megmaradjon az értékes folyadék. Ebbe keverjünk bele úgy 1/2 csésze nyers mézet, és egy befőttesüvegben tegyük el a köhögős napokra!
A méz jótékony hatásait valószínűleg nem kell ismételni, de kevesen tudják, hogy a kakukkfű is kiváló antibakteriális hatással bír.
Természetes, egyszerű és még jól is esik majd – érdemes kipróbálni!