Megható fogalmazásban védte meg autista öccsét a hatéves lány

nlc | 2016. Október 25.
Lex azután ragadott ceruzát, hogy egyik barátnője "furának" nevezte testvérét, aki autisztikus spektrumzavarban szenved.

A brit kislány édesanyja később elmondta, Lex nagyon felzaklatta magát a megjegyzésen. Meg is próbálta elmagyarázni barátnőjének, hogy testvére nem “fura”, csak autista, de hiába próbálkozott, barátnője nem értette meg. A kislányt végül ez a tapasztalat vette rá arra, hogy fogalmazást írjon, amivel felhívhatja a figyelmet a betegségre.

“Hétfőn nagyon szomorú voltam, mert az egyik lány az osztályomból azt mondta nekem, hogy tesóm fura. Pedig ő egyáltalán nem fura, csak autista. Szeretném, ha az iskolában a jövőben minél többet tanulnánk olyan dolgokról, mint az autizmus, hogy mindenki megértse, vannak olyan emberek, akik mások mint mi, de ettől még nem kell máshogy kezelni őket.”

Mikor meglátta a rövid fogalmazást, Lex édesanyja teljesen elérzékenyült, és úgy döntött, megosztja azt a saját Facebook-oldalán is. A Buzzfeed News nevű amerikai portálnak később elmondta, Lex levelét osztályfőnöki óra keretében is felolvasták, a tanárnő ekkor meg is kérdezte az osztálytól, tudja-e valaki, mit jelent az autizmus. Senki sem jelentkezett.

A megható sorok egyébként – mondanunk sem kell – vírusszerűen terjednek. Eddig több mint 27 ezren osztották meg.

Olvass még többet az autizmusról az NLCafé oldalán: 

Exit mobile version