Megalázták az időseket, akiket ingyenes szívvizsgálatra hívtak

nlc | 2016. November 25.
Ki dühödten, ki sírva távozott arról az ingyenes szívvizsgálatról, ami inkább arról szólt, hogy százezreket lenyúljanak idős emberektől.

Több idős ember is panaszosan jelentkezett a bama.hu szerkesztőségénél, mert sorra hívogatják a 60 éven felülieket Pécsett ingyenes 3D-s szívvizsgálatra. Aki igent mond az invitálásra, annak felháborító bánásmódban van része – állítja a lap, mert minősíthetetlenül beszélnek a jelentkezőkkel, majd szinte kioktatják azokat, akik nem szeretnének 250-400 ezer forintért különböző kezeléseket vagy gépeket venni.

Mint írják, előfordul, hogy a megrémült idősek inkább vásárolnának, de mivel nincs náluk több százezer forint, az értékesítő cég alkalmazottja kocsival elviszi őket az automatához, hogy felvehessék a százezreket.

Kiderült, a fogyasztóvédők is tudnak a problémáról. Horváth Lászlóné, a Baranya Megyei Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke kiemelte, nem tudni, honnan szerzik az adatbázist, az azonban látható, hogy kizárólag idős embereket hívnak meg a vizsgálatra. Mindenkinek azt tanácsolják, bármennyire is meggyőző és kecsegtető ajánlatnak tűnik az ingyenes szűrés, ne tegyenek eleget az invitálásnak.

 

Exit mobile version