1. Alma
Hát igen, az ember azt gondolná, az alma az egészség záloga, de a gázokra koránt sincs ennyire jó hatással. Hiába a sok rost és vitamin, az almában található gyümölcscukrokat nem mindenki szervezete tolerálja – ez pedig könnyen puffadáshoz vezethet.
2. Keresztes virágú növények
Mint például a brokkoli, a káposzta vagy a kelkáposzta. Ezek nagyon egészségesek, és tény, hogy szüksége is van rájuk a szervezetünknek, de raffinóztartalmuk miatt könnyen felpuffaszthatnak minket. Figyeljünk oda, ha ilyesmit eszünk!
3. Bab
Oké, ez talán nem annyira meglepő, de azért mindenképpen érdemes rá odafigyelni. A bab nem csak olyan nehéz ételekben lehet borzasztóan puffasztó hatású, mint a csilis bab vagy a babgulyás, de akár egy kellemes, tavaszi babsalátában is. Ha hajlamos szervezetünk a puffadásra, próbáljuk kerülni a babos ételeket.