1. Csak zsírszegény ételeket eszel
Az elmúlt években mindenki hisztérikusan igyekezett száműzni a zsírt étrendjéből, pedig zsírt nemcsak lehet, hanem kell is enni, csak nem mindegy, hogy mennyit és milyet. A jó zsírok elsősorban halakból, olajas magvakból vagy például avokádóból nyerhetőek ki – ezeket fogyasszuk mértékkel!
2. A BMI-index a mérvadó
A BMI-indexet nem ma találták ki, és ehhez mérten nem is túl korszerű – egyik legnagyobb hibája például, hogy egyáltalán nem számol a testzsírszázalékkal. Az ideális súlyt nem ennyire egyszerű kiszámolni, mindenkinél személyre szabott, így inkább hanyagoljuk ezt a számítást.
3. Nem eszel glutént
Ez most őrületesen nagy divat lett, de ha nem vagy gluténérzékeny, semmi értelme problémázni ezen. A puffadás mögött nem csak a gluténérzékenység állhat, szóval persze, válts teljes kiőrlésű és egészségesebb gabonákra, de nem kell görcsösen keresni azt a gluténmentes fánkot.
4. Csak a tojásfehérjét eszed meg
Mert a koleszterin, ugye. Hacsak nem magas a koleszterinszinted, nem kell aggódnod a tojássárgája miatt – egyre több friss kutatás bizonyítja, hogy az elfogyasztott koleszterin nincs hatással a vér koleszterinszintjére.
5. C-vitamin-függő vagy
Egy kis C-vitamin nem kimondottan jó a meggyengült immunrendszerre, de sokan eszik marokszámra annak reményében, hogy így még egészségesebbek lehetnek. Az ajánlott mennyiséget meghaladó C-vitamintól csak rosszul leszünk, hányás és szédülés is jelentkezhet, szóval semmiképpen se haladjuk meg a napi maximum 2000 mg-ot.