5 tipp zsíros bőrű lányoknak

nlc | 2017. Február 02.
A zsíros bőr egyáltalán nem akkora csapás, mint amilyennek sokszor érezzük – tudományosan bizonyított például, hogy a zsíros bőr kevéssé ráncosodik az idők során. De tény, hogy speciális ápolást igényel, erre pedig nem árt odafigyelni.

1. Tonizálj!

Sokan kihagyják ezt a fontos lépést, pedig zsíros bőrüeknek elengedhetetlen: egy jó tonikkal eltávolíthatjuk a felesleges zsírokat és alaposan kitisztíthatjuk a bőrt  a kíméletes ápolás érdekében inkább alkoholmentes változatot válasszunk!

2. Radírozz rendszeresen!

Ezt szintén hajlamosak lehetünk elhanyagolni, ami azért is problémás, mert az olajos bőrön több elhalt hámsejt halmozódhat fel, ami több radírozást is kívánna. Egy enyhe kémiai hámlasztó (például tejsavas) tökéletes választás lehet!

 

3. Különleges hidratálás

A legtöbb ember az arc belső részére teszi a krémpöttyöket és onnan dolgozza el az arcán kifelé. De egy zsíros bőrnél ez azt jelenti, hogy a legtöbb krém épp a T-vonalra kerül  ami a leginkább hajlamos zsírosodásra. Próbáljuk kívülről, az arc széleiről felvinni a hidratálót  a bőrtípusunknak megfelelőt, természetesen.

4. Még smink előtt…

Mielőtt felvinnéd a sminked, egy speciális papírral alaposan itasd fel arcodról a felesleges zsírokat. Így nem fog elcsúszkálni a smink, és a bőröd sem fénylik ki alatta!

5. …És alaposan válogasd meg!

Tudjuk, hogy szépek a ragyogó, csillogó arcbőrt ígérő alapozók, de azért, mert a barátnődön egészségesen fénylik, még lehet, hogy a te fejedet diszkógömbbé változtatná. Válasszunk zsíros bőrre kifejlesztett, enyhén mattító termékeket, persze figyelve arra, hogy ne vakoljuk le teljesen a bőrt, és hagyjuk lélegezni a szöveteket!

PureWow

Exit mobile version