Tacskókölyök lett az idős, alzheimeres néni legjobb barátja

nlc | 2017. Március 09.
A 9 hónapos Orla nemcsak abban segít, hogy elterelje az asszony figyelmét betegségéről, hanem életvidámságával boldogságot is lop a mindennapjaiba.

Richard Dawson és bátyja, Martin évek óta gondoskodnak idős, anyai nagyanyjukról. Nant, ahogy a fiúk hívják nagymamájukat, 5 évvel ezelőtt diagnosztizálták Alzheimer-kórral. Most 95 éves, és ahogy a betegség egyre inkább elhatalmasodik rajta, úgy sűrűsödnek Nan hangulatváltozásai és komolyodnak a pánikrohamai is. Két unokája azt mondja, minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy könnyítsenek nagymamájuk helyzetén, de bevallják az utóbbi időben ez már nem volt könnyű.

“Aztán észrevettük, hogy amikor a legidősebb bátyánk, James elhozza hozzá a néhány hónapos kisfiát, Nan teljesen megváltozik. Mintha kicserélték volna. Nem foglalkozik azzal, hogy beteg, minden gondolatát a baba tölti ki, és folyton mosolyog.” Mivel a legidősebb testvér csak havonta látogatja meg őket, a testvérek elhatározták, hogy a köztes időben egy kutyával próbálják meg jobb kedvre deríteni a nagyit.

“Szerettünk volna örökbe fogadni, de végül beláttuk, hogy a nagyi gondozása és az állandó munkánk mellett, nem jutna elég időnk egy kiskutyára.” A testvérek azonban nem adták fel a reményt, hogy állandó, négylábú társat találnak a nagymama mellé, így akadtak a borrowmydoggy.com oldalra, ahol az érdeklődők olyan gazdikkal vehetik fel a kapcsolatot, aki egy-egy találkozás erejéig szívesen kölcsönadja kutyáját.

Kép forrása: Richard Dawson

“Elle és Orla profiljába azonnal beleszerettünk, így rögtön fel is vettük velük a kapcsolatot. Orla egyelőre hetente kétszer jár a nagyihoz, de annyira jól érzik magukat együtt, hogy a jövőben igyekszünk még több randit leszervezni nekik” – mondja Richard, aki a barátság történetét azzal indította el a világhír felé, hogy a készült képeket megosztotta ismerőseivel a Twitteren.

Olvass még többet különleges barátságokról az NLCafé oldalán: 

Exit mobile version