Egy nemrég készült felmérés szerint, az amerikai felnőtt lakosság kalóriafogyasztásának 1/3-át teszik ki a különböző snackek. Ez bizony nem kevés nassolnivalót jelent, ezért nem árt okosan megválogatni, hogy miből is álljanak ezek. Ugyanakkor a dietetikusok szerint nemcsak arra kell figyelnünk, mit snackelünk, hanem arra is, mikor, hogyan és miért. Ha az alábbi három dolgot végiggondolod nassoláskor, elkerülnek a pluszkilók, sőt még az anyagcserédnek is jót teszel!
1. Protein és egészséges zsírok
Ha két étkezés között kapsz be valamit, az anyagcseréd és a vércukorszinted is jobban meghálálja, ha ez a valami nem szénhidrátból, hanem fehérjéből vagy egészséges zsírokból áll.
2. Számít a méret
A nassolnivalók azért vannak, hogy kihúzzuk két főétkezés között, nem azért, hogy beiktassunk egy plusz étkezést! Ha túl nagy adagot nassolsz, azzal lassítod az emésztésed, míg egy apró bekapnivalóval épp az ellenkező hatást érheted el.
3. A tudatos nassolás művészete
Még ha okosan választottad is meg a nasid hozzávalóit és méretét, minden alkalommal tedd fel magadnak a kérdést: Miért van rá szükséged? Tényleg éhes vagy? Esetleg fáradt? Szomorú? Unatkozol vagy stresszelsz? Csak akkor nyúlj a nassolnivaló után, ha az éhség az ok, ha bármi más, keress más elfoglaltságot!